Thessalia Voice
ΘΕΣΣΑΛΙΑ Νομός Μαγνησίας

Πανεπιστημιακοί Θεσσαλίας και “Συμμαχία για τον Βόλο”.

Πανεπιστημιακοί Θεσσαλίας και “Συμμαχία για τον Βόλο”.

Πανεπιστημιακοί υπογράφουν δήλωση προσχώρησης στην “Συμμαχία για τον Βόλο” του Νίκου Παπαπέτρου.

Η “εκδίκηση του καλού” αναδύεται στον Βόλο ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Διαφαίνεται διάθεση ρήξης με το σύνολο εκείνων των πρακτικών που φροντίζουν τους λίγους έναντι των πολλών, προγραμματίζουν βάσει πολυεθνικών και προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία μέσω επικοινωνιακών τρικ και φασιστικών συμπεριφορών. Ακολουθεί η ανακοίνωση.

Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

Είμαστε εργαζόμενες κι εργαζόμενοι στην Ανώτατη Εκπαίδευση που αντιλαμβανόμαστε το Πανεπιστήμιο ως ανοιχτή κοινότητα που δεν είναι απαθής και περιχαρακωμένη αλλά βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τις ανάγκες και της αγωνίες της κοινωνίας. Γι αυτό, ενόψει των δημοτικών εκλογών, αισθανόμαστε ότι πρέπει να στηρίξουμε τις προοδευτικές πολιτικές διασφάλισης ενός βιώσιμου μέλλοντος για την πόλη. Αποφασίσαμε λοιπόν να λάβουμε ενεργά μέρος στις εκλογές για τον Δήμο Βόλου για πολλούς και σημαντικούς λόγους:

  • Γιατί ο Βόλος βρίσκεται σε σταθερή τροχιά περιβαλλοντικής υποβάθμισης, με μια διοίκηση αδιάφορη στα σύγχρονα κοινωνικά και κλιματικά διακυβεύματα, που επιπλέον υποστηρίζει νέους παράγοντες πολλαπλών κινδύνων όπως ο σταθμός LNG.

  • Γιατί θέλουμε οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μας να μην ασφυκτιούν σε μια πόλη που οπισθοδρομεί σε αυταρχικές πρακτικές, σε ένα πολιτιστικό τέλμα, σε μια πνιγηρή καθημερινότητα και σε μια γεμάτη ρύπους ατμόσφαιρα λόγω και της ολέθριας πρακτικής της καύσης απορριμμάτων.

  • Γιατί μια σύγχρονη δημοκρατική πόλη χρειάζεται έναν συναινετικό τρόπο διοίκησης που θα καλλιεργεί τον διάλογο, την συνεργασία, την συλλογική συμμετοχή και αλληλεγγύη. Δεν χρειάζεται την μισαλλοδοξία, την τοξικότητα, τον σεξισμό και την συστηματική περιφρόνηση νόμων και θεσμών.

  • Γιατί ο Βόλος έχει επειγόντως ανάγκη μια ολοκληρωμένη και μακράς πνοής εκστρατεία αναβάθμισης των υποδομών του, δραστικής αύξησης του αστικού πρασίνου, ανάπλασης του δημόσιου χώρου και αναζωογόνησης του πολιτισμού.

  • Γιατί η διασφάλιση της λειτουργικότητας και της ευημερίας μιας πόλης είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί συγκροτημένο σχεδιασμό και πολύπλευρες κοινωνικές κι επιστημονικές συνέργειες στις οποίες το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι κρίσιμος εταίρος κι ενεργός συντελεστής.

  • Γιατί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είχε από την ίδρυσή του μια αναπτυξιακή συμβολή στην πόλη του Βόλου σε μια σχέση αμοιβαίου εμπλουτισμού. Γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να φανταζόμαστε το μέλλον του Πανεπιστημίου αλληλένδετο με το μέλλον της πόλης.

Για όλα τα παραπάνω, κρίναμε ότι στην παρούσα συγκυρία απαιτείται η ενεργοποίησή μας στον αυτοδιοικητικό αγώνα σε ένα πλαίσιο αλληλοσεβασμού, διαφάνειας και επεξεργασμένων προγραμματικών θέσεων. Για τον λόγο αυτό, συμμετέχουμε στην ανεξάρτητη δημοτική κίνηση ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Παπαπέτρο. Σας καλούμε να ενημερωθείτε για τις θέσεις μας στο https://symmaxiavolos.gr/ και να συμβάλλετε κι εσείς στην ανάκτηση της αξιοπρέπειας και της προοπτικής της πόλης μας.

Ελένη Ανδρέου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ελένη Βλάχου, βιβλιοθηκονόμος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σπύρος Κούριας, διδάσκων, ερευνητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αλέκος Κουτσελίνης, μέλος ΕΤΕΠ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κώστας Μανωλίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου, μέλος ΕΕΠ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Παντελής Σκάγιαννης¸ Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Γιώργος Σταμπουλής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Φαίη Τζανετουλάκου, διδάσκουσα, μεταδιδακτορική ερευνήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σχετικά Άρθρα

Βόλος: «Έσβησε» ξαφνικά 53χρονος απόστρατος αεροπόρος – Κατέρρευσε μπροστά στη μητέρα και σε φίλο του

thessaliavoice

Αρκούδα με δύο αρκουδάκια “βολτάρει” σε χωριό των Τρικάλων.

superbill

Κακοκαιρία Eva: Σε τρείς φάσεις οι καταιγίδες – Ξεκίνησαν από το βόρειο Ιόνιο την Κέρκυρα και Ήπειρο – Δείτε live την εξέλιξη

thessaliavoice

Θαυμαστό αρχαίο ψηφιδωτό σε παραλία στο Πήλιο

superbill

Χάνουν έδρες και οι τέσσερις θεσσαλικοί νομοί

superbill

Βόλος: Επέμβαση εισαγγελέα για την κατάρρευση οροφής σε σχολείο

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα