Thessalia Voice
Μπάσκετ

Euroleague, Ολυμπιακός – Εφές 75-57: Δεν υπήρχε η Εφές στο ΣΕΦ

Euroleague, Ολυμπιακός – Εφές 75-57: Δεν υπήρχε η Εφές στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός ήταν dominant με την Αναντολού Εφές, την νίκησε 75-57 στο ΣΕΦ και ανέβηκε στο 3-2 στην φετινή Euroleague!

Το ματς
Με τους Φαλ, Πίτερς, Παπανικολάου, Κάναν και Γουόκαπ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Χωρίς πολύ καλό ρυθμό, με αρκετά λάθη και χαμένα αμυντικά ριμπάουντ μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ματς, ωστόσο μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα είχαν σταθερά το προβάδισμα και κρατούσαν χαμηλά την Εφές (10-5), στα πρώτα έξι λεπτά. Με την είσοδο των Πλάις και Μπράιαντ οι Τούρκοι ισορρόπησαν την κατάσταση, πλησιάζοντας στον πόντο (13-12), στο 9’. Όμως, το τελευταίο λεπτό οι παίκτες του Μπαρτζώκα πήραν ξανά τον έλεγχο και με καλάθι του Κάναν σχεδόν με τη λήξη, έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +3 (17-14).

Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να χάνει αρκετά αμυντικά ριμπάουντ και στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Όμως, η εξαιρετική του άμυνα οδηγούσε την Εφές σε πολλά άστοχα σουτ, ενώ από την άλλη οι ορεξάτοι από τον πάγκο Μιλουτίνοφ, Γουίλιαμς-Γκος και Λαρεντζάκης έστειλαν τη διαφορά στο +12 (30-18), στο 15’. Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του ματς έπεσε κατακόρυφα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ άστοχοι και σκόραραν κυρίως με τις βολές του Φαλ, με τους Τούρκους από την άλλη να κρατιούνται επιθετικά από Ζίζιτς και Κλάιμπερν. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Πειραιά πήγε στα αποδυτήρια με το +8 (33-25).
Ολυμπιακός-Εφές 75-57
Σε πολύ γρήγορο ρυθμό, τον οποίο όριζε ο Ολυμπιακός, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, καθώς οι Μπράιαντ και Λάρκιν κρατούσαν επιθετικά την Εφές, ωστόσο οι Κάναν και Πίτερς μπήκαν «ζεστοί» από την περιφέρεια και έτσι η διαφορά ξέφυγε στο +14 (43-32), στο 14’. Στη συνέχεια, μπήκαν στην… εξίσωση οι Γουόκαπ, Παπανικολάου και Γουίλιαμς-Γκος, με τους Πειραιώτες να εκτοξεύουν τη διαφορά στο +17 (58-41), στο 18’. Ο Τζόουνς μείωσε προσωρινά για τους Τούρκους, με το buzzer beater τρίποντο του Πίτερς να στέλνει την ομάδα του Μπαρτζώκα στο +18 (61-43), στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Πολύ άστοχοι ήταν και οι δύο στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό από το έχει τον έλεγχο και να πηγαίνει στο +21 (67-46), στο 35’. Έκτοτε, η Εφές έδειχνε να μένει από… βενζίνη, με τον Γουίλιαμς-Γκος να στέλνει τη διαφορά ακόμη και στο +25 (75-50) και τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τη νίκη με το τελικό .
Τα δεκάλεπτα: 17-14, 33-25, 61-43, 75-57

Σχετικά Άρθρα

Παναθηναϊκός: Αυτοί σφυρίζουν στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης

thessaliavoice

Μπάσκετ από άλλον πλανήτη! Αυτό είναι το TOP-10 του Eurobasket (Βίντεο)

thessaliavoice

Δημήτρης Ιτούδης: «Μοιάζει να είναι εύκολο, αλλά εμείς το κάναμε»

thessaliavoice

Βεζένκοφ: «Όνειρο για εμένα το NBA αλλά το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι η πρόκριση στο Final 4»

thessaliavoice

Euroleague, Ολυμπιακός-Φενερμπαχτσέ 94-67: Διαστημικός διέλυσε την πρωτοπόρα Τουρκική Φενερμπαχτσέ

thessaliavoice

Σλοβενία – Πολωνία 87-90: Νέο μεγάλο «μπαμ» στο Ευρωμπάσκετ – Ο Πονίτκα έστειλε και τον Ντόντσιτς… σπίτι του!

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα