Thessalia Voice
Υγεία

ΕΟΔΥ: Οδηγίες πως να διατηρήσετε το κρέας στο ψυγείο

ΕΟΔΥ: Οδηγίες πως να διατηρήσετε το κρέας στο ψυγείο

Το ψητό αρνί ή κατσικάκι, στη σούβλα ή στον φούρνο, σήμερα έχουν την τιμητική τους.

Συνήθως οι ποσότητες είναι τόσες που το τρώμε και τις επόμενες μέρες.

Όμως, μέχρι πότε είναι ασφαλές να καταναλωθεί το ψητό κρέας;

Ο ΕΟΔΥ δίνει οδηγίες: 

– Ψήστε το κρέας σε θερμοκρασία τουλάχιστον 160°C. Το κρέας είναι έτοιμο για κατανάλωση όταν η εσωτερική του θερμοκρασία φτάσει τους 63°C και το αφήσουμε να «ξεκουραστεί» σε αυτή τη θερμοκρασία για 3 λεπτά. Αν δεν υπάρχει θερμόμετρο, μαγειρεύουμε επαρκώς το κρέας, ώστε ο ζωμός του να είναι διαυγής.

–  Το μαγειρεμένο αιγοπρόβειο κρέας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως 3- 4 ημέρες.

–   Αν επιθυμείτε να καταναλώσετε αιγοπρόβειο κρέας σε πακέτο (take away ή delivery), βεβαιωθείτε ότι είναι ζεστό κατά την παραλαβή.

– Καταναλώστε το μαγειρεμένο κρέας εντός 2 ωρών ( ή 1 ώρας αν η θερμοκρασία είναι 32°C). Αν δεν πρόκειται να καταναλωθεί αμέσως, τοποθετήστε το στο ψυγείο σε θερμοκρασία ≤4°C, σε καλυμμένα δοχεία και καταναλώστε το εντός 3-4 ημερών, κρύο ή αφού προηγουμένως το ζεστάνετε στους 74°C.

Σχετικά Άρθρα

Είναι ασφαλής η χρήση γλυκαντικών & στέβιας;

thessaliavoice

Κορονοϊός: 109 οι νεκροί την τελευταία εβδομάδα – Μείωση των διασωληνώσεων

thessaliavoice

Διαβήτης: Ο γενετικός παράγοντας που ρυθμίζει το σάκχαρο μετά το γεύμα

thessaliavoice

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο;

thessaliavoice

Σε ισχύ το Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων

thessaliavoice

ΕΟΔΥ: Τα 21 σημεία δωρεάν rapid test για την Κυριακή 29/1

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα