Thessalia Voice
Πολιτική

Βρυξέλλες: Tο ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Εύας Καϊλή

Βρυξέλλες: Tο ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Εύας Καϊλή

Την απόρριψη της προσφυγής της Εύας Καϊλή κατά της παραμονής της στη φυλακή αποφάσισε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου στο οποίο είχε υποβάλει αίτηση η προφυλακισμένη για το σκάνδαλο Qatargate καθαιρεθείσα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir η πλευρά Καϊλή δεν παρουσίασε κανένα νέο επιχείρημα ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου.

Παρόμοια απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και σε βάρος του, επίσης, προφυλακισμένου για το Qatargate, Μαρκ Ταραμπέλα, μολονότι η υπεράσπισή του παρουσίασε, κατά την Le Soir, τέσσερα νέα επιχειρήματα.

Μετά την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή βάσει της απόφασης του εφετείου, στις 3 Μαρτίου, να παραταθεί η κράτησή της την οποία είχε αποφασίσει το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή βρίσκεται στη φυλακή από τον Δεκέμβριο, όταν και συνελήφθη ως κατηγορούμενη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate.

Στις 28 Φεβρουαρίου η Εύα Καϊλή και οι δικηγόροι της είχαν ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι προτάσσοντας την ανάγκη της να βρίσκεται μαζί με την κόρη της, αλλά και το γεγονός πως ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έχει αποφυλακιστεί με βραχιολάκι πριν από λίγες ημέρες, επιχειρήματα που, όμως, δεν έπεισαν τους Βέλγους δικαστές.

Σχετικά Άρθρα

Νίκη Κεραμέως: 12 Σεπτεμβρίου η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

thessaliavoice

Αμφισβητούν Αθήνα και Κάιρο την νομιμότητα της λιβυκής κυβέρνησης να υπογράψει μνημόνιο με την Τουρκία

thessaliavoice

«Επίθεση» Ανδρουλάκη κατά Ισπανίας και Γερμανίας: Ζητά παρέμβαση Μακρόν για τους εξοπλισμούς της Τουρκίας

thessaliavoice

Μηταράκης: Υπάρχουν ΜΚΟ που κάνουν παράνομη διακίνηση μεταναστών

thessaliavoice

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚINAΛ: Θεματική συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης

thessaliavoice

Δένδιας: Αντιλαμβάνομαι τον τουρκικό εκνευρισμό για την τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το «τουρκολιβυκό μνημόνιο»

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα