Thessalia Voice
Ελλάδα

Συνάντηση των ΥΠ.ΑΜ Κύπρου-Ελλάδας Δένδια – Γιωργάλλα στην Θεσσαλονίκη για την κρίση στην Μέση Ανατολή

Συνάντηση των ΥΠ.ΑΜ Κύπρου-Ελλάδας Δένδια – Γιωργάλλα στην Θεσσαλονίκη για την κρίση στην Μέση Ανατολή

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης, που πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Δένδιας και Μιχάλης Γιωργάλλας, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για τη Μακεδονία και Θράκη, Στάθη Κωνσταντινίδη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι δύο Υπουργοί Άμυνας σημείωσαν ότι η Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται στην περίμετρο της νέας κρίσης, που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή και διαβεβαίωσαν για την κοινή αντίληψή τους ως προς τον σταθεροποιητικό ρόλο που επιδιώκουν να διαδραματίσουν οι δύο χώρες στην παρούσα συνθήκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιωργάλλας σημείωσε ότι ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του για τον αντίκτυπο που έχει η κρίση στη Μέση Ανατολή στην Κύπρο.

«Αυτή τη στιγμή η Κυπριακή Δημοκρατία δέχεται καθημερινά αιτήματα από ξένες χώρες για να υποστηρίξει τις δικές τους προσπάθειες στην περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση, να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τους δικούς τους πολίτες από τις εμπόλεμες ζώνες δια μέσου της Κύπρου», ανέφερε.

Όπως είπε, «σε αυτό το κομμάτι Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε επαφή και συνεργασία, προκειμένου να παίξουμε αυτό το σταθεροποιητικό ρόλο του διαμεσολαβητή και υποστηρικτή ανθρωπιστικών επιχειρήσεων, που θα έχουν ως στόχο την εκκένωση ξένων υπηκόων από τις εμπόλεμες ζώνες».

Στο ίδιο πνεύμα, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου υπογράμμισε ότι «Ελλάδα και Κύπρος έχουν να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο, κυρίως στο κομμάτι της υποστήριξης του ανθρωπιστικού προβλήματος που προκύπτει από αυτή την κατάσταση, όπως εξελίσσεται στο Ισραήλ και εύχομαι να περιοριστεί εκεί και να μη μεταδοθεί στο Λίβανο».

«Για ακόμη μία φορά να επαναλάβω κι εγώ ότι ευθυγραμμιζόμενη και η Κυπριακή Δημοκρατία με τη στάση της Ελληνικής Δημοκρατίας υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ και των πολιτών του στην αυτοάμυνα, αλλά την ίδια ώρα να είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την εφαρμογή του ανθρωπιστικού δικαίου και βέβαια του δικαίου του παλαιστινιακού λαού», κατέληξε ο κ. Γιωργάλλας.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζονται οι δύο χώρες, οι οποίες βρίσκονται στην περίμετρο της νέας κρίσης.

«Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα, τα οποία πρέπει να συζητηθούν και για τα οποία πρέπει να υπάρχει μια κοινή αντίληψη και μια αμοιβαία κατανόηση», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα έχει πάρει και δια χειλέων του Πρωθυπουργού μια σαφέστατη θέση στη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή. Η τρομοκρατία, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, οι σφαγές των αμάχων, δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές».

«Και έχουμε επίσης σταθερά πει ότι η επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και ιδίως εναντίον των αμάχων του Ισραήλ, υπηρετούν κατά το χειρότερο τρόπο την παλαιστινιακή υπόθεση και τις νόμιμες επιδιώξεις του παλαιστινιακού λαού», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Γυναικοκτονία – Καβάλα: Την προηγούμενη μέρα είχαν δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού

thessaliavoice

Άρτα, πατέρας του βρέφους: «Αισθάνομαι άχρηστος, θα ήθελα να μην ζω εγώ και να ζει το παιδί μου»

thessaliavoice

Βιασμός 12χρονης: Στις φυλακές μετά την απολογία της, η 37χρονη μητέρα της ανήλικης

thessaliavoice

Σε ύφεση η φωτιά στο Άγιον Όρος – Συνεχίζεται η κατάσβεση

thessaliavoice

Πολυτεχνείο: Ολοκληρώθηκε η πορεία στην Αθήνα – Στην κορυφή η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης- Ανοίγουν οι δρόμοι

thessaliavoice

Πάτρα: Της έκαναν έξωση και βρήκαν… 600 σφαίρες στο διαμέρισμα

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα