Thessalia Voice
Υγεία

Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει την αντικαρκινική του δράση το μπρόκολο;

Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει την αντικαρκινική του δράση το μπρόκολο;

Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε.

Το 2013, το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.

Θεωρείτε ότι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών μπορεί να επαναληφθεί και στις ελληνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;

Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη.

Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

 

Σχετικά Άρθρα

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη που μειώνει τον κίνδυνο Long Covid

thessaliavoice

Περάσατε κρυολόγημα; Καθαρίστε αμέσως αυτά τα 5 αντικείμενα στο σπίτι

thessaliavoice

Καρδιακές παθήσεις: Έκατομμύρια ζωές χάνονται πρόωρα – Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων αυξήθηκε!

thessaliavoice

Καρκίνος Παιδικής Ηλικίας: Θεραπεύονται 4 στα 5 παιδιά

thessaliavoice

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Το σημείο του σώματος που αποκαλύπτει νωρίτερα τον κίνδυνο

thessaliavoice

ΠΟΕΔΗΝ: Επτά παιδιά θετικά στον στρεπτόκοκκο στη Νάουσα

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα