Thessalia Voice
Ποδόσφαιρο

Προκαλεί η Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Η ΑΕΚ εκμεταλλεύεται τον θάνατο του Μιχάλη»

Προκαλεί η Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Η ΑΕΚ εκμεταλλεύεται τον θάνατο του Μιχάλη»

Επιθετική ως και προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο νωρίτερα η Ντιναμό Ζάγκρεμπ εναντίον της ΑΕΚ.

Προσπαθώντας να απαντήσουν στην χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Ένωσης, οι Κροάτες ρίχνουν τις ευθύνες στην ΑΕΚ και στην ελληνική αστυνομία, ενώ σημειώνουν προκλητικά πως ο Δικέφαλος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον θάνατο του Μιχάλη, αυξάνοντας την πίεση προς την UEFA.

Ως παράδειγμα μάλιστα αναφέρει στην ανακοίνωση πως δεν έχει εξακριβωθεί αν είναι Έλληνας ή Κροάτης ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ.

Παράλληλα, η Ντιναμό αναφέρει τις δικές της ενέργειες για την ενημέρωση αναφορικά με τους οπαδούς που θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ντίναμο Ζάγκρεμπ:

«Με αυτόν τον τρόπο η GNK Dinamo θέλει να αντιδράσει σε αρκετές παραστάσεις της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ που σχετίζονται με την τραγωδία που συνέβη στις 7 Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

Η GNK Dinamo καταδίκασε επανειλημμένα ξεκάθαρα, απερίφραστα, δημόσια και σκληρά τις ταραχές που, δυστυχώς, οδήγησαν σε θανάτους. Η βία δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία και θα παλεύουμε πάντα για τις αληθινές αξίες που προωθεί ο σύλλογός μας και θέλουμε ειλικρινά να πιστεύουμε ότι η αντίπαλός μας ΑΕΚ μοιράζεται παρόμοιες απόψεις.

Λυπούμαστε που η ΑΕΚ ξεφεύγει από την ευθύνη με τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά της, ανεβάζει εντάσεις και χρησιμοποιεί ακατάλληλη, επιθετική και υποδαυλιστική γλώσσα σε επίσημες ανακοινώσεις με στόχο να ασκήσει πίεση στην UEFA. Είναι ιδιαίτερα ακατανόητο να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια ανθρώπινη τραγωδία χωρίς κανένα δισταγμό για τη δική του προβολή και το αποτέλεσμα δείχνει την απουσία στοιχειώδους ευπρέπειας, ενσυναίσθησης και ευλάβειας προς το θύμα. Θεωρούμε ακατάλληλη μια τέτοια προσέγγιση, ειδικά γιατί είναι ξεκάθαρο σε όλους, πλην των εκπροσώπων της ΑΕΚ, ότι η GNK Dinamo έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να μην συμβεί αυτή η κατάσταση. Για όλες τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι διοργανωτές, δηλαδή η ελληνική αστυνομία και η ΑΕΚ ως οικοδεσπότης.

Θέλουμε να τονίσουμε ξεκάθαρα ότι οι υπεύθυνοι του συλλόγου τέθηκαν στη διάθεση των εκπροσώπων της ΑΕΚ, της ΟΥΕΦΑ και της αστυνομίας για να ρίξουν φως στην όλη εκδήλωση και να επιστρέψουν το κλίμα στον αθλητισμό. Διατηρούσαμε συνεχώς ενεργή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους εκτός από την ΑΕΚ. Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι του ελληνικού συλλόγου εμπόδισαν κάθε προσπάθεια συνεργασίας, αναζήτησης της καλύτερης λύσης. Επιδεικτικά αποχώρησαν από την οργανωτική συνεδρίαση την ημέρα του αγώνα, ακύρωσαν το επίσημο γεύμα των δύο αποστολών, αρνήθηκαν κάθε είδους επικοινωνία και με αυτή τη συμπεριφορά τους ανέθεσαν ρόλο ανακριτή, εισαγγελέα και δικαστή. Θεωρούμε ότι μια τέτοια διαδικασία είναι, τουλάχιστον, ένα παράλογο και επικίνδυνο παιχνίδι με τα συναισθήματα σε μια τόσο λεπτή στιγμή.

Καταδικάζουμε σθεναρά αυτού του είδους την επικοινωνία από τους αθλητικούς μας αντιπάλους από την Αθήνα, ειδικά όσο η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη και καθημερινά μαθαίνουμε νέα στοιχεία για το δυσάρεστο γεγονός. Τονίζουμε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εξακριβωθεί εάν ο δράστης του τρομερού αυτού εγκλήματος είναι Κροάτης ή Έλληνας υπήκοος. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με το όνομα Ντιναμό με τόσο τερατώδες τρόπο! Ο σύλλογός μας λατρεύει τις αρχές του σεβασμού και της υγιούς επικοινωνίας με τους Ευρωπαίους αντιπάλους μας. Σήμερα συναντάμε όλα όσα δεν είναι αντάξια της συμπεριφοράς ενός ευρωπαϊκού συλλόγου.

Καλούμε τους εκπροσώπους της ΑΕΚ να αφοσιωθούν στο ποδόσφαιρο και να κατευνάσουν τις εντάσεις και να αφήσουν τον ρόλο του ανακριτή και του κριτή στα αρμόδια όργανα.

Πιστεύουμε ότι ο σύλλογός μας είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του κροατικού ποδοσφαίρου εδώ και χρόνια, παίζοντας συνεχώς ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του εθνικού συντελεστή και συμβάλλοντας ισχυρά στις επιτυχίες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κροατίας. Πιστεύουμε ότι η Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ως ο ομπρέλα μας οργανισμός, θα συμμετάσχει ενεργά σε αυτό το θέμα και θα προστατεύσει τα συμφέροντα του κροατικού ποδοσφαίρου.

Για άλλη μια φορά, πρέπει να υπενθυμίσουμε στο κοινό τα βήματα που έκανε ο σύλλογος ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα με στόχο την αποτροπή πιθανής βίας και αταξίας.

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου, ο σύλλογος έλαβε ειδοποίηση από την UEFA που απαγορεύει στους φιλοξενούμενους φιλάθλους να συμμετάσχουν στους αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του UEFA Champions League. Την ίδια μέρα ο σύλλογος ενημέρωσε τους φιλάθλους και το κοινό σε όλα του τα κανάλια ότι δεν θα πραγματοποιηθούν πωλήσεις εισιτηρίων για τον αγώνα στην Αθήνα. Επίσης, η ίδια είδηση εστάλη σε όλα τα βασικά κροατικά ΜΜΕ που ανέφεραν την απόφαση της UEFA.

Την επόμενη μέρα, 4 Αυγούστου, η GNK Dinamo έστειλε γραπτή ειδοποίηση στη Διεύθυνση Αστυνομίας με την οποία η Διεύθυνση ενημερώθηκε για την ώρα αναχώρησης και επιστροφής, αριθμούς πτήσεων, τόπο διαμονής και πιθανή αναχώρηση των φιλάθλων.

Στην ίδια επιστολή τονιζόταν: «Ανάλογα με τον αριθμό των συγκεντρωμένων φιλάθλων δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο σύγκρουσης με άλλες οπαδικές ομάδες που θα βρίσκονται εκείνη την ώρα στην Αθήνα».

Την ίδια μέρα, ο σύλλογος συνέταξε έγγραφο στο οποίο καλύψαμε όλα τα θέματα σχετικά με την πιθανή άφιξη των φιλάθλων μας που περιμέναμε στην Ελλάδα.

Οι ερωτήσεις στάλθηκαν στους εκπροσώπους της ΑΕΚ, αλλά δεν λάβαμε απάντηση από τον ελληνικό σύλλογο.

Το ερώτημα εστάλη και στην UEFA, η οποία απάντησε ότι είναι σημαντικό η ΑΕΚ να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν».

Σχετικά Άρθρα

Δώνης: «Ήθελα και θέλω τον Φορτούνη»

thessaliavoice

Ολυμπιακός – Σλοβάτσκο 2-1: Καλή η εικόνα στο 1ο φιλικό – Δύο γκολ ο Ελ Αραμπί

thessaliavoice

ΑΕΚ: Οι Σ. Μανωλάς, Τ. Σαβέβσκι και Β. Τσιάρτας δεν θα είναι παρόντες, στα εγκαίνια της OPAP Arena

thessaliavoice

Λαμία: Η νέα ήττα οδήγησε στο «διαζύγιο» με τον Τζιανλούκα Φέστα

thessaliavoice

Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-Λαμία 0-0: Υποβιβάστηκε ο Απόλλων, στα μπαράζ η Λαμία

thessaliavoice

«Σε προχωρημένες επαφές με την Ρόμα για τον Σολμπάκεν ο Ολυμπιακός!»

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα