Thessalia Voice
Υγεία

Παιδίατρος για στρεπτόκοκκο: Άμεσα στο γιατρό εάν ο πυρετός συνεχίζει δύο 24ωρα μετά την αντιβίωση

Παιδίατρος για στρεπτόκοκκο: Άμεσα στο γιατρό εάν ο πυρετός συνεχίζει δύο 24ωρα μετά την αντιβίωση

Κρίσιμος είναι ο χρόνος αντίδρασης για την υγεία του ατόμου που έχει προσβληθεί από στρεπτόκοκκο, σύμφωνα με τον παιδίατρο Μάριο Ανδρέου ο οποίος μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ αποσαφήνισε τα «γκρίζα» σημεία που υπάρχουν.

Ο γιατρός εξήγησε ότι ο στρεπτόκοκκος μεταδίδεται εύκολα μέσω σταγονιδίων σε μικρούς και μεγάλους ωστόσο τα παιδιά είναι περισσότερο ευάλωτα.

Οι περισσότεροι μπερδεύονται γιατί όπως εξήγησε το μικρόβιο προσβάλει τις αμυγδαλές. Για το λόγο αυτό απαιτείται άμεση κλινική εξέταση από τον παιδίατρο και strep – test ώστε να εξακριβωθεί άμεσα αν το παιδί έχει στρεπτόκοκκο.

Στην περίπτωση που βγει θετικό το τεστ χορηγείται αντιβίωση για δέκα ημέρες και στη συντριπτική πλειοψηφία το μικρόβιο «σκοτώνεται».

Υπάρχει ωστόσο και ο διεισδυτικός στρεπτόκοκκος ο οποίος ενδέχεται όταν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες να αποβεί μοιραίος (πχ. εάν το άτομο που νοσεί είναι ανοσοκατεσταλμένο ή έχει κι άλλες ιώσεις).

Στην περίπτωση αυτή, ο παιδίατρος ζήτησε την προσοχή των γονιών σημειώνοντας πως εάν ένα παιδί έχει πάρει αντιβίωση ωστόσο ο πυρετός δύο 24ωρα μετά συνεχίζεται, τότε απαιτείται άμεσα η μεταφορά στο νοσοκομείο.

Ο κ. Ανδρέου, εξήγησε ότι πάντα υπήρχαν μικροβιακές λοιμώξεις που οδηγούσαν στο θάνατο από ανάλογα μικρόβια όπως του πνευμονιόκοκκου και του μηνιγγιτιδόκοκκου, έχουν όμως εξαλειφθεί λόγω εμβολίων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτοί είναι οι παράγοντες που προκαλούν κίρρωση ήπατος

thessaliavoice

Μπορείτε να χάσετε 5 κιλά σε μια εβδομάδα; – Τι θα συμβεί στο σώμα

thessaliavoice

«Τέλος» τα rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους

thessaliavoice

Δείτε τα αντιβιοτικά της φύσης

thessaliavoice

8 ώρες μοναξιάς έχουν τις ίδιες επιπτώσεις με την στέρηση τροφής

thessaliavoice

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν «διατροφικό συμπλήρωμα» για τη σεξουαλική λειτουργία – Τι κίνδυνος υπάρχει

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα