Thessalia Voice
Ελλάδα

Meteo: “Ζήσαμε τον μεγαλύτερο καύσωνα στην ιστορία της χώρας”

Meteo: “Ζήσαμε τον μεγαλύτερο καύσωνα στην ιστορία της χώρας”

Ο διάρκειας 15 ημερών καύσωνας που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 26 Ιουλίου, ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια καύσωνας που έχει καταγραφεί στη χώρα μας, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Στον καύσωνα διακρίνονται τρεις φάσεις:

-Η πρώτη στην αρχή του καύσωνα από τις 12 μέχρι τις 15 Ιουλίου, η δεύτερη (η οποία ήταν και ισχυρότερη) από τις 18 μέχρι τις 23 Ιουλίου και η τρίτη από τις 23 μέχρι τις 26 Ιουλίου, με τις δύο τελευταίες ημέρες του καύσωνα, 25 και 26 Ιουλίου, να αποτελούν και τη θερμότερη περίοδο.

Η πιο θερμή ημέρα στο σύνολο της χώρας ήταν η 23η Ιουλίου, όπου 350 σταθμοί ξεπέρασαν το όριο του καύσωνα (μέγιστη θερμοκρασία άνω των 37 °C) και 180 σταθμοί τους 40 °C. Την ημέρα αυτή σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της χώρας επηρεάστηκε από θερμοκρασίες υψηλότερες των 40 °C.

Η θερμοκρασία των 46,4 °C στο Γύθειο στις 23 Ιουλίου 2023 είναι η τέταρτη υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στη χώρα.

Σε όλες τις γεωγραφικές ενότητες της χώρας, με εξαίρεση τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, σημειώθηκαν απόλυτα ρεκόρ μεγίστων θερμοκρασιών των τελευταίων 15 ετών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι κάτοικοι του κέντρου της πόλης των Αθηνών (περιοχή Πατήσια) βίωσαν θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών για 307 ώρες κατά το διάστημα από 12 έως 26/07. Στην ίδια περίοδο οι κάτοικοι της Λάρισας 230 ώρες, της Σπάρτης 186 ώρες, ενώ στα Ιωάννινα (περιοχή Ανατολής) και στην Κοζάνη 164 και 145 ώρες, αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα

Απογραφή 2021: Αύριο η τελευταία ημέρα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

thessaliavoice

Άρση μέτρων: Τι αλλάζει σε εστίαση, λιανεμπόριο, διασκέδαση

thessaliavoice

Επιστολή της ΕΕΕ στον Σαρμά για την αύξηση των θέσεων των Ευρωπαίων Εισαγγελέων

thessaliavoice

Φωτιά στην Κέρκυρα: Μήνυμα 112 για εκκένωση της περιοχής Ημερολιά

thessaliavoice

Ρόδος – Δολοφονία 75χρονου: Μαρτυρίες «καίνε» τον γιο του

thessaliavoice

Νέες καταγγελίες: Παράνομες συνταγογραφήσεις στο ΑΜΚΑ τους βλέπουν οι ασφαλισμένοι

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα