Thessalia Voice
Κόσμος

Μακελειό στο Μεξικό: 11 αστυνομικοί νεκροί από επίθεση ενόπλων

Μακελειό στο Μεξικό: 11 αστυνομικοί νεκροί από επίθεση ενόπλων

Έντεκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων χθες Δευτέρα σε περιοχή της πολιτείας Γκερέρο του Μεξικού (νότια) η οποία σαρώνεται από κύμα βίας συνδεόμενο με τη διακίνηση ναρκωτικών, ανακοίνωσε το γραφείο της πολιτειακής εισαγγελίας.

Άγνωστοι ένοπλοι έβαλαν στο στόχαστρο περίπολο των δυνάμεων ασφαλείας στον δήμο Κογιούκα ντε Μπενίτες, εξήγησε ο αναπληρωτής εισαγγελέας της πολιτείας Γκερέρο, ο Αλεχάντρο Ερνάντες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στην πολιτειακή κυβέρνηση ανέβασε σε τουλάχιστον 13 τον αριθμό των νεκρών στις τάξεις της αστυνομίας. Η πηγή αυτή ανέφερε πως ανάμεσα στα θύματα είναι ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας στον δήμο Κογιούκα ντε Μπενίτες, δυτικά του Ακαπούλκο, μαγνήτη για τους τουρίστες.

Τοπικός αξιωματούχος αρμόδιος για την ασφάλεια, που σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο ονομαζόταν Αλφρέντο Αλφόνσο Λόπες, καθώς και ακόμη ένας τοπικός δημόσιος λειτουργός, δολοφονήθηκαν επίσης στην επίθεση, σύμφωνα με τον πολιτειακό αναπληρωτή εισαγγελέα Ερνάντες.

Ο κ. Ερνάντες δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις περιστάσεις της επίθεσης. Κατά δημοσιεύματα μεξικανικών ΜΜΕ, άγνωστοι ένοπλοι είχαν στήσει ενέδρα.

Πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στην πολιτειακή κυβέρνηση δήλωσε ότι οι αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή αφού ειδοποιήθηκαν για πυροβολισμούς.

Οπτικό υλικό που κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει ένστολους, πεσμένους στο έδαφος μπρούμυτα, με δεμένα χέρια, νεκρούς.

Οι πολιτειακές αρχές ανακοίνωσαν πως θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, με την ανάπτυξη δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού και της Εθνικής Φρουράς.

Ο δήμος Κογιούκα ντε Μπενίτες, δυτικά του τουριστικού μαγνήτη Ακαπούλκο, είναι διαβόητος διότι σε αυτόν δρουν συμμορίες.

Η βία στην Γκερέρο έχει κλιμακωθεί την τελευταία δεκαετία, καθώς καρτέλ συγκρούονται για τον έλεγχο της εμπορίας οπιοπαπαρούνας και οδών διακίνησης ναρκωτικών και άλλων ειδών.

Τους πρώτους εννιά μήνες της χρονιάς δολοφονήθηκαν στην πολιτεία αυτή σχεδόν 1.100 άνθρωποι, αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, κατά επίσημα δεδομένα.

Σχετικά Άρθρα

Ουκρανία: Ξεκίνησε νέος βομβαρδισμός του Azovstal, λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

thessaliavoice

Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα κατά του πρώην αρχιεπισκόπου του Παρισιού

thessaliavoice

Ισραήλ: Μέχρι στιγμής 10 νεκροί Βρετανοί

thessaliavoice

ΗΠΑ: Δεν υπάρχει επίσκεψη Μπλίνκεν στην Τουρκία

thessaliavoice

Ρίσι Σουνάκ: Ο 42χρονος πολιτικός που φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος Ινδός πρωθυπουργός της Βρετανίας

thessaliavoice

ΗΠΑ: Ο «κυκλώνας βόμβα» αφήνει πίσω του νεκρούς – Ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στο σκοτάδι (φωτο-βίντεο)

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα