Thessalia Voice
ΘΕΣΣΑΛΙΑ Νομός Μαγνησίας Πολιτική Πολιτισμός

Φρέσκος αέρας στον Δήμο Βόλου. Ενεργοί Πολίτες.

Φρέσκος αέρας στον Δήμο Βόλου. Ενεργοί Πολίτες.

Μία ανάσα έρχεται ήρεμα και αποφασιστικά στο δημοτικό κατεστημένο του Βόλου. Είναι οι Ενεργοί Πολίτες.

Γέννημα θρέμμα των αγώνων για καθαρό αέρα και καθαρό νερό.

Η αγωνία του Βόλου γίνεται πλέον δημοτική κίνηση που κλείνει το μάτι με νόημα στο κατεστημένο. Πλαισιωμένη αφενός με πραγματικούς επιστήμονες κι αφετέρου με πραγματικούς δημοκράτες πολίτες, απαιτεί έναν Βόλο με αξία για τους κατοίκους του και τους επισκέπτες σε αντίθεση με ένα κακέκτυπο του Μονακό που εάν δεν είναι για γέλια είναι σίγουρα για κλάματα.

Τι πραγματικά συμβαίνει στις Σταγιάτες – Γιατί μαλώνει ο Μπέος με τους κατοίκους

 

Είναι αυτό εφικτό? Είναι λένε οι Ενεργοί Πολίτες και το αναλύουν επαρκώς στα δέκα σημεία του δελτίου τύπου που ακολουθεί :

Οι θέσεις μας για τις Δημοτικές Εκλογές του 2023

Με την παρούσα διακήρυξη οι Ενεργοί Πολίτες Βόλου δηλώνουν την ενεργή παρουσία τους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

1)   Να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα

Μέλημα της νέας Δημοτικής Αρχής των Ενεργών Πολιτών θα είναι η άμεση παύση της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Lafarge. Επιπλέον θα ξεκινήσει συζήτηση για την απομάκρυνση του εργοστασίου από το πολεοδομικό συγκρότημα σε βάθος 10 ετών με διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Υποχρέωση της τσιμεντοβιομηχανίας να δέχεται έλεγχο από τοπική επιτροπή κοινωνικού ελέγχου. Υποχρεωτική χρήση φυσικού αερίου με το οποίο είναι συνδεδεμένη. Λεπτομερής έλεγχος από τις υπηρεσίες του Δήμου σε όλες τις ρυπογόνες βιομηχανίες-βιοτεχνίες της περιοχής. Ενίσχυση φτωχών οικογενειών στον τομέα της θέρμανσης για να αποφευχθεί η αιθαλομίχλη τον χειμώνα. Ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης της αέριας ρύπανσης  και σύνδεσή του με εφαρμογή με τα κινητά μας τηλέφωνα. Πραγματοποίηση επιδημιολογικής έρευνας με εξειδικευμένους επιστήμονες Ιταλικού πανεπιστημίου για τις πηγές ρύπανσης μέσω των επιπτώσεών τους στα παιδιά του Βόλου (έχει ήδη προσυμφωνηθεί με τον επικεφαλής του πανεπιστημίου).

2)   Να πιούμε καθαρό νερό

Οι κάτοικοι της περιοχής μας έχουν να πιουν καθαρό πηγαίο νερό από τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Άμεση εκπόνηση νέου λεπτομερούς διαχειριστικού σχεδίου για το νερό στην πόλη μας από ελληνικό Πανεπιστήμιο. Έλεγχος σε όλες τις διαρροές του δικτύου ύδρευσης. Δημόσιες βρύσες παντού και απευθείας σύνδεση πάρκων με πηγαίο νερό από τις πηγές του Πηλίου. Μείωση των εμφιαλωμένων νερών και της κατάχρησης του πλαστικού. Διεκδίκηση των εκατομμυρίων ευρώ που πήρε ιδιωτική εταιρεία από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ με την ανοχή του Δήμου. Βελτίωση της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού. Δημιουργία σωστού δικτύου άρδευσης στα χωριά με έλεγχο από τις τοπικές κοινότητες.

 

3)   Να πετάξουμε έξω από τον τόπο μας το πανάκριβο LNG

Καμία εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Παγασητικό κόλπο. Δεν συμφέρει κανέναν πολίτη του Βόλου να γίνει η συγκεκριμένη επένδυση. Η χωροθέτησή του στην Κριθαριά σύμφωνα με επίσημους γεωλογικούς χάρτες βρίσκεται πάνω στο πιο ενεργό ρήγμα της Μαγνησίας εγκυμονώντας κινδύνους. Λέμε όχι σε ένα πανάκριβο καύσιμο που μας επιβάλλεται επειδή το απαιτεί ένας γενικότερος δουλικός ενεργειακός σχεδιασμός.

4)   Ανακυκλώνουμε-Επαναχρησιμοποιούμε-Κομποστοποιούμε

Καμία σκέψη για κατασκευή εργοστασίου SRF στον Δήμο Βόλου. Αντ’ αυτού θα δημιουργήσουμε μία σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης. Μέσα στα πρώτα δύο χρόνια θα δημιουργήσουμε 5 πράσινα σημεία όπου θα λειτουργήσουν ως κέντρα ανακύκλωσης, επανάχρησης και κομποστοποίησης. Το κεντρικότερο πράσινο σημείο θα λειτουργήσει ως κόμβος (Hub) επανάχρησης όπου τα κέρδη του θα διανέμονται σε άπορες οικογένειες. Δημιουργία δεκάδων μικρών ομάδων επαγγελματιών με την αρωγή του Δήμου που θα επικεντρωθούν στη διαχείριση των απορριμμάτων με τους πλέον οικολογικούς τρόπους. Θα δημιουργήσουμε έτσι 200 τουλάχιστον νέες θέσεις εργασίας στην πόλη μας.

 

5)   Περισσότερα χρήματα στον Δήμο-Λιγότερα Δημοτικά Τέλη στους πολίτες

Όλες οι κυβερνήσεις που διοίκησαν τη χώρα μας απομυζούν την τοπική αυτοδιοίκηση με στόχο να την ελέγξουν και να μην μπορεί να ορθώσει ανάστημα. Απαιτούμε όλους τους πόρους που συνταγματικά και δικαιωματικά ανήκουν στην πόλη μας. Μειώνουμε αναλογικά τα τέλη προς τους πολίτες μέσω τις εύρεσης νέων τρόπων χρηματοδότησης και δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων από νέους της περιοχής μας με αρωγή του Δήμου. Καθιέρωση διαγωνισμού καλύτερης επιχειρηματικής ιδέας από νέους, όπου ο  Δήμος θα χρηματοδοτεί με άτοκο δανεισμό τις τρεις καλύτερες με μόνη υποχρέωση να λειτουργήσουν στον Βόλο για τα επόμενα 5 χρόνια.

 

6)   Παιδεία-ΙστορίαΠολιτισμός

Δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων και νέων αιθουσών. Βελτίωση των υπαρχουσών δομών για την προστασία των παιδιών μας. Προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα κτήρια του Δήμου με έμφαση στα σχολικά κτήρια. Κάθε γειτονιά αποκτά το πολιτιστικό της κέντρο και τη βιβλιοθήκη της. Ιδρύουμε το «Φεστιβάλ Πολιτισμού Βόλου» όπου κάθε γειτονιά συμμετέχει με δική της πολιτιστική εκδήλωση. Ενίσχυση της γνώσης τοπικών ιστορικών γεγονότων για τα οποία δεν διδαχθήκαμε τίποτε. Εκτύπωση βιβλίου για την τοπική ιστορία της πόλης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος για την αργοναυτική εκστρατεία και Μουσείου Αργοναυτικής Εκστρατείας. Το σημαντικό ιστορικά, επιστημονικά και αρχαιολογικά είναι η όλη αργοναυτική εκστρατεία και όχι μόνο το μεταφορικό μέσο των μυθικών αργοναυτών. Ξαναλειτουργεί το τρενάκι του Πηλίου από τον Σταθμό του Βόλου μέχρι τις Μηλιές. Δημιουργούμε νέο όραμα της πόλης για τον τουρισμό και προκηρύσσουμε μελέτη για την ανάδειξη των κτηρίων της πόλης μας.

 

7)   Ενισχύουμε το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Βόλου

Ενισχύονται όλες οι κοινωνικές Υπηρεσίες ώστε να υπάρξει μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Η πόλη μας έχει δεκάδες ανθρώπους που χρήζουν μέριμνας και κοινωνικής προστασίας. Δεν έχουν ανάγκη από δωρεάν σουβλάκια στην πλατεία Αγίου Νικολάου, αλλά από αξιοπρεπή στέγη και εργασία. Δημιουργία θέσεων εργασίας για τις ευπαθείς κοινωνικά  ομάδες. Στέκι πρόνοιας σε κάθε γειτονιά και δομή φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

 

8)   Ελεύθερη πρόσβαση-Κυκλοφοριακό-Απρόσκοπτη άθληση

Η πρόσβαση στους ανοιχτούς χώρους, στα πάρκα και στα πεζοδρόμια έχει μετατραπεί σε στίβο μάχης. Ανοίγουμε τους δημοτικούς χώρους και τους απελευθερώνουμε από εμπόδια και καταπατήσεις. Ορίζουμε το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς ως τον πλέον οικολογικό και υγιεινό τρόπο μεταφοράς. Μειώνουμε το κυκλοφοριακό με στοχευμένες κυκλοφοριακές αλλαγές και πεζοδρομήσεις μετά από έρευνα. Δημιουργούμε πραγματικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Ενισχύουμε την άθληση και τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους. Ιδρύουμε δημοτικά γυμναστήρια σε κάθε περιοχή του Δήμου.

 

9)   Σεβασμός στα αδέσποτα ζώα

Ιδρύουμε Δημοτικό Κτηνιατρείο για τη στείρωση των αδέσποτων ζώων και ξεκινάμε καμπάνια μείωσής τους στον Δήμο μας. Τοποθέτηση τσιπ σε όλα τα ζώα και αυστηρές ποινές στους παραβάτες και σε όσους εγκαταλείπουν τα ζώα τους σε ελεύθερους χώρους του Δήμου. Δημιουργία δημοτικού ξενοδοχείου ζώων για όσους πολίτες δεν μπορούν να υποστηρίξουν τα ζώα τους για μικρό χρονικό διάστημα. Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα άμεση αποζημίωση πολιτών που πέφτουν θύμα επίθεσης αδέσποτων. Στόχος είναι στο τέλος της πενταετίας να μην κυκλοφορεί στον Βόλο κανένα αδέσποτο ζώο.

10)              Για να ζήσουμε πραγματική Δημοκρατία

Η υπάρχουσα νοοτροπία και κουλτούρα δεν βοηθά στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Μετατρέπουμε όλους τους πολίτες σε ενεργούς. Ενισχύουμε την άμεση Δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε. Κυρίαρχος του Δήμου μας γίνεται ο λαός και όχι ο κάθε είδους δερβέναγας. Συχνά τοπικά δημοψηφίσματα για τα καίρια ζητήματα του τόπου μας. Πιστεύουμε στη Δημοκρατία και επενδύουμε σε αυτήν.

NAI στη δημοκρατία. ΝΑΙ στην ποιότητα ζωής.

ΝΑΙ σε έναν καλύτερο Δήμο

Γίνε Ενεργός Πολίτης κι εσύ

 

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές: Από τι εξαρτάται η αυτοδυναμία – Τα μπόνους εδρών

thessaliavoice

Τα ρεκόρ των Χριστουγέννων: Το ψηλότερο φυσικό δέντρο και η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη κάλτσα

thessaliavoice

Πέθανε ο Αλέκος Φασιανός

thessaliavoice

Θέατρο Τέχνης: Έκλεψαν την προτομή του Καρόλου Κουν

thessaliavoice

Ανδρουλάκης: Απαράδεκτο να οδηγείται το ΝΑΤΟ από τους εκβιασμούς του Ερντογάν

thessaliavoice

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον απερχόμενο πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα