Σε απόλαυση για λίγους τείνει να μετατραπεί το λεγόμενο γρήγορο φαγητό, με την ακρίβεια να οδηγεί τις τιμές του στα ύψη.
Από το σουβλάκι και την πίτσα μέχρι τις τηγανητές πατάτες, το κεμπάπ και το βρετανικό fish and chips, κάθε μέρα που περνά το κόστος του fast food ανεβαίνει, μετατρέποντας την πάλαι ποτέ φθηνή διατροφική λύση σε είδος πολυτελείας.
Στην Ελλάδα, με τον πληθωρισμό σήμερα να έχει διαμορφωθεί στο 3%, η τιμή του εθνικού μας fast food δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης στα προ της πληθωριστικής κρίσης επίπεδα,
καταγράφοντας συνεχώς νέα ρεκόρ, ενώ άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν ότι έως το τέλος του έτους μπορεί η μέση τιμή του να ξεπεράσει ακόμα και το ψυχολογικό φράγμα των 4 ευρώ.
Και κάπου εδώ εγείρεται το βασικό ερώτημα για το αγαπημένο fast food των Ελλήνων που κατά καιρούς έχουν στερηθεί πολλά: Μπορούν να κόψουν το σουβλάκι;
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το γρήγορο φαγητό έχει μπει για τα καλά στη ζωή όλων μας και παραμένει σημαντικό κομμάτι των διατροφικών συνηθειών,
η συνεχιζόμενη κρίση, ωστόσο, ίσως να μην επιτρέψει σε πολλούς να το απολαμβάνουν – τουλάχιστον στον βαθμό που το έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.