Thessalia Voice
Ελλάδα

Efood: Απεργία το Σάββατο αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Efood: Απεργία το Σάββατο αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αιτήματα την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία.

Στην Αθήνα οι εργαζόμενοι καλούν σε συγκέντρωση το Σάββατο στις 18:00 στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στην Efood Περιφέρειας Αττικής, στην απεργία θα συμμετάσχουν και τα σωματεία από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο και Χανιά.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους ότι «τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις με τους εκπροσώπους της εταιρίας οι οποίοι δεσμεύτηκαν να μας γνωστοποιήσουν γραπτώς την δική τους αντιπρόταση για την ΕΣΣΕ».

Παράλληλα, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Κατά την διάρκεια όλης αυτής της περιόδου η εταιρία εξακολούθησε να αποτιμά περαιτέρω την εργασία των συναδέλφων freelancer με μια σειρά μονομερών ενεργειών, όπως οι αλλαγές αμοιβής ανά παραγγελία, προσαρμόζοντας το εισόδημά μας ανάλογα με τα κέρδη της.

Επίσης, από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ξεκίνησε η διανομή σε 24ωρη βάση με την αρχή του “μεταμεσονύκτιου πάρτι των κερδών τους”, αρχικά να αναλαμβάνουν οι συνάδελφοι freelancer».

«Δεν θα ανεχτούμε την περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας μας ως λύση για να τα βγάλουμε πέρα. Κανένας από μας δε πρέπει να δεχτεί ότι θα σκοτώνεται στο δρόμο 10 ωρες την ημέρα 6 και 7 μέρες τη βδομάδα, με σπαστά ωράρια, σε 2 και 3 δουλειές για να ανταπεξέλθει στην ακρίβεια στα καύσιμα, στη συντήρηση των οχημάτων, συνολικά στο κόστος ζωής. Δεν θέλουμε να ζούμε για να δουλεύουμε αλλά να δουλεύουμε για να ζούμε», τονίζεται παράλληλα.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

-Η εταιρεία να υπογράψει άμεσα τη Συλλογική Σύμβαση και χωρίς καθυστερήσεις.
-Να κατοχυρωθεί 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο για όλους τους διανομείς είτε είναι μισθωτοί είτε είναι freelancer, με κατώτατο μισθό 1000 ευρώ (με πρόσθετα τις τριετίες, αργίες, επίδομα ανθυγιεινής)
-Μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, να δοθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται.
-Ουσιαστικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους στα γραφεία.

 

Σχετικά Άρθρα

Σοκ στην Κέρκυρα: Καταγγελία για 44χρονο από την σύντροφό του, ότι βίασε πέντε ανήλικα παιδιά

thessaliavoice

ΣΟΚ στην Πάτρα: 17χρονος παρέσυρε και σκότωσε 66χρονο – Είχε πάρει κρυφά το αμάξι του πατέρα του

thessaliavoice

Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο από τη στιγμή που ξέσπασε φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

thessaliavoice

Δίκη Πισπιρίγκου: Τι είπε η παιδίατρος που εξέτασε την Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο

thessaliavoice

Καιρός: Τριήμερη κακοκαιρία με βροχές και χιόνια από αύριο

thessaliavoice

Στρατός Ξηράς: Ετήσιες κρίσεις 2022 Υποστρατήγων και Ταξιαρχών – Όλα τα ονόματα

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα