Thessalia Voice
Taste It

Αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο

Αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο

Υλικά

Αρνάκι ένα κιλο σε μικρα κομμάτια.

3 μαρούλια ζεματισμένα και χοντροκομμένα!!να φύγει το πρώτο νερό τους..!!πολύ σημαντικό για να φύγει η πίκρα από το μαρούλι.

1 ξερό κρεμμύδι

10 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 πράσο

1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό

αλάτι και πιπέρι

1/2 ματσάκι άνηθο κ λίγο μαϊντανό

2 αυγά και δυο λεμόνια.

Εκτέλεση

Σωταρουμε τα κρεμμύδια με το πράσο .. βάζουμε το κρέας και μόλις θωρακιστεί το σβήνουμε με το κρασί..

Προσθετουμε τα ζεματισμένα μαρούλια το αλάτι, πιπέρι,άνηθο, μαϊντανό νεράκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.

Μπορεί να γίνει για πιο εύκολα στη χύτρα.

Χτύπάμε 2 αυγά με χυμό 2 λεμονιών, παίρνούμε ζωμό από το φαγητό αναμειγνύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα

Νόστιμη συνταγή από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Σχετικά Άρθρα

Παγωτό μπισκότο: Η νόστιμη συνταγή με μόλις 3 υλικά

thessaliavoice

Συνταγή για λαγάνα – Γιατί την τρώμε την Καθαρά Δευτέρα

thessaliavoice

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού στο ταψί του φούρνου

thessaliavoice

Σπιτικό Κεμπάπ: Η νόστιμη συνταγή της γιαγιάς που πετυχαίνει πάντα!

thessaliavoice

Μυζηθρόπιτα γλυκιά από την Πάρο

thessaliavoice

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ !!!

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα