Thessalia Voice
Ελλάδα

Τριτοκοσμικές εικόνες στα σχολεία: Μαθητές κουκουλωμένοι με κουβέρτες στις τάξεις (Βίντεο)

Τριτοκοσμικές εικόνες στα σχολεία: Μαθητές κουκουλωμένοι με κουβέρτες στις τάξεις (Βίντεο)

Σύμφωνα με το livenews,στην Καβάλα τα παράθυρα στο βάθος ανοιχτά και μέσα στην τάξη εικόνες ντροπής, με όλους τους μαθητές να φορούν τα μπουφάν, ορισμένοι τα σκουφιά τους και κάποιοι να έχουν τυλιχτεί με σεντόνια και κουβέρτες που έφεραν από το σπίτι για να αντέξουν το κρύο. Στις Σέρρες μαθητές να φτάνουν στο σχολείο σε αυτή την κατάσταση, αφού τόσο μέσα όσα και έξω από την αίθουσα δεν υπάρχει, όπως λένε, διαφορά θερμοκρασίας και σε δημοτικό της Θεσσαλονίκης, γονείς στην είσοδο να διπλώνουν και να δίνουν στα χέρια των παιδιών, αυτό που όπως φαίνεται είναι το πιο απαραίτητο τις τελευταίες μέρες.

Στην Ελλάδα του 2022 εκατοντάδες μαθητές από τον Έβρο μέχρι την Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία αναγκάζονται να κάνουν μάθημα με κουβέρτες. Με τις καταγγελίες να προκαλούν αίσθηση και τις εικόνες που έρχονται στο φως οργισμένες αντιδράσεις.

Οι εικόνες από σχολείο της Καβάλας είναι ενδεικτικές της κατάστασης από την καθημερινότητα των μαθητών. Μικρών παιδιών που καλούνται να παρακολουθήσουν το μάθημα κάτω από συνθήκες πολικές.

Στο 6ο Γυμνάσιο της πόλης τα παιδιά φορούν τις μάσκες για τον κορωνοϊό και όλα είναι κουκουλωμένα με κουβέρτες κ σεντόνια. Σε αυτή την παγωμένη αίθουσα, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι καθηγητές. Αφού βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό τα παράθυρα πρέπει να μην κλείνουν ούτε κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Όπως λένε οι γονείς, τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς κάθε ώρα το διάλειμμα για να κινηθούν και να ζεσταθούν.

Τα καλοριφέρ στο σχολείο δουλεύουν, αλλά όταν η θερμοκρασία βρίσκεται σταθερά κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, είναι αδύνατον να δώσουν τη λύση.

Τις τελευταίες μέρες, πολλά παιδιά έχουν γυρίσει από το σχολείο κρυωμένα και άλλα έχουν ζητήσει από τους γονείς να σταματήσουν να πηγαίνουν για λίγο μέχρι ο καιρός να βελτιωθεί.

Στο 1ο δημοτικό στις Συκιές της Θεσσαλονίκης, το πρόβλημα είναι συνδυαστικό. Αφού εκτός από τα ανοιχτά παράθυρα, επί έναν ολόκληρο μήνα υπήρχε πρόβλημα στον καυστήρα που άφησε το σχολείο δίχως θέρμανση.

Παρά τα παράπονα μαθητών κι γονέων, τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα μέχρι σήμερα, τα παιδιά ήταν αναγκασμένα να μπαίνουν στο σχολείο με την κουβέρτα που έφεραν από το σπίτι.

Οι πρώτες καταγγελίες για τα ανοιχτά παράθυρα και το αφόρητο κρύο στις τάξεις είχαν γίνει πριν από περίπου ένα μήνα σε σχολεία του Έβρου. Ακολούθησαν οι εικόνες από το Γυμνάσιο και Λύκειο στο Σκούταρι Σερρών και αμέσως μετά ήρθαν οι εικόνες από την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη.

«Καλέσαμε τον διευθυντή και μας επιβεβαίωσε ότι έχουμε πρόβλημα. Μας ζήτησε σαν γονείς και εμείς να τρέξουμε. Δηλαδή θα πρέπει να τρέχουμε εμείς, οι απλοί πολίτες, για τα προβλήματα του Δημοσίου;», είπε μία αγανακτισμένη μητέρα στο LIVE NEWS.

Οι μέρες περνούν δίχως να βρίσκεται λύση, οι μαθητές συνεχίζουν να υποφέρουν και οι εικόνες ντροπής των τελευταίων ημερών προκαλούν αντιδράσεις και σε ορισμένους οργή.

Ο κ. Παναγιώτης, πατέρας μίας μαθήτριας, μίλησε στο LIVE NEWS, περιγράφοντας τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν οι μαθητές στις κρύες σχολικές αίθουσες.

«Δεν θέλω να επιρρίψω την ευθύνη ούτε στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ούτε πουθενά. Τις ευθύνες τις ρίχνω στην ίδια την κυβέρνηση. Από τη μία κλείνανε τα σχολεία με 60 κρούσματα και τώρα τα έχουν ανοιχτά. Είναι απαράδεκτο αυτό με τις κουβέρτες. Από τη μία παίρνουμε Rafale κι από την άλλη έχουμε τριτοκοσμικά πράγματα. Αν δεν στείλω αύριο το παιδί μου στο σχολείο θα παρέμβει εισαγγελέας;», είπε

Σχετικά Άρθρα

Καιρός-Θεσσαλονίκη: «Άσπρισε» ο Χορτιάτης – Χιόνια στο Φίλυρο

thessaliavoice

Πάτρα: Αίσιο τέλος στο θρίλερ με τον οπλισμένο άνδρα

thessaliavoice

Εμπαίζει την κοινωνία η κυβέρνηση στο θέμα των Πακιστανών στο Σύνταγμα

thessaliavoice

Τραγωδία στα Τέμπη: Φοιτητική διαμαρτυρία στα Προπύλαια

thessaliavoice

Πάτρα: Ελεύθερες οι φίλες του 18χρονου που έπεσε από μπαλκόνι

thessaliavoice

Δεκτό το αίτημα τέλεσης της Θείας Λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο στην Τραπεζούντα

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα