Thessalia Voice
Οικονομία

Τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων για το φοιτητικό επίδομα

Τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων για το φοιτητικό επίδομα

Τελευταία μέρα σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου για την υποβολή αίτησης στην εφαρμογή stegastiko.minedu.gov.gr για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, από φοιτητές ΑΕΙ και καταρτιζόμενους των Δημοσίων ΙΕΚ.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται στα 1.500 ευρώ, είναι δηλαδή αυξημένο κατά 500 ευρώ από πέρυσι, ενώ σε περίπτωση συγκατοίκησης το στεγαστικό επίδομα αυξάνεται ακόμα περισσότερο και γίνεται 2.000 ευρώ.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής/ η φοιτήτρια για τον οποίο χορηγείται το επίδομα:

να είναι Έλληνας/ Ελληνίδα υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ,
να είναι κάτοχος ΑΦΜ.
Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής.

Στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ` εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή

β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή

γ) είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1996) ή

δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων.

Πριν προχωρήσετε σε δημιουργία αίτησης για το Ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα πρέπει πρώτα να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2022. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή σας θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Σχετικά Άρθρα

Power Pass – vouchers.gov.gr: Ποια ΑΦΜ κάνουν αίτηση σήμερα (19/6) για την επιδότηση ρεύματος

thessaliavoice

Η Ρωσία και η Κίνα αγοράζουν χρυσό, πουλάνε Αμερικανικά ομόλογα και προκαλούν κατάρρευση τραπεζών!

thessaliavoice

ΗΠΑ: Η ύφεση της οικονομίας θα προκαλέσει… πόνο, λέει η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, του ΔΝΤ

thessaliavoice

ΔΕΔΔΗΕ: Προθεσμία 10 ημερών για την αποζημίωση ζημιών έως €600 – Η διαδικασία και τα δικαιολογητικά

thessaliavoice

Κάμψη της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας: Σε χαμηλό 15 μηνών υποχώρησε το οικονομικό κλίμα

thessaliavoice

Σε απόγνωση οι δανειολήπτες από την αύξηση επιτοκίων – Κινδυνεύουν να βγουν στο «σφυρί» τα σπίτια τους

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα