Thessalia Voice
Θεσσαλία

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας για Κ. Αγοραστό: «Οι μετά Χριστόν προφήτες δεν ωφελούν την κοινωνία»

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας για Κ. Αγοραστό: «Οι μετά Χριστόν προφήτες δεν ωφελούν την κοινωνία»

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Η ακύρωση από το ΣτΕ της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του φράγματος της Μεσοχώρας, αποτέλεσε για τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, άλλη μία ευκαιρία να ασκήσει ανέξοδη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, σερβίροντας το ξαναζεσταμένο πιάτο του «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η πραγματικότητα, για πολλοστή φορά, είναι ότι ο κ. Αγοραστός, εφευρίσκει αφορμές αφενός αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα μείζονα ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και αφετέρου κάλυψης των δικών του ευθυνών.

Η ανακοίνωση της ακύρωσης της ΑΕΠΟ του Φράγματος Μεσοχώρας αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με το σχεδιασμό και τη στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην παρούσα φάση είναι αδύνατος οποιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός γιατί η περίληψη της απόφασης που έχει δημοσιευτεί δεν είναι επαρκής. Για το λόγο αυτό απαιτείται να περιμένουμε την έκδοση του πλήρους κειμένου της απόφασης του ΣτΕ, προκειμένου να προκύψουν ολοκληρωμένα  συμπεράσματα και να προτείνουμε τα επόμενα βήματα.

Επιλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν το έργο του Υδροηλεκτρικού Φράγματος Μεσοχώρας να αδειοδοτηθεί, ως ένα αυτόνομο υδροηλεκτρικό έργο, να αποσυνδεθεί από την εκτροπή του Αχελώου, με βάση τα θεσμικά κείμενα και τις αποφάσεις του ΣτΕ και της ΕΕ, να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες του δήμου Πύλης, ικανοποιώντας πλήρως τους όρους και τις μέχρι τότε αποφάσεις του ΣτΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμβάλλοντας στον ενεργειακό προγραμματισμό της Ελλάδας ως προς τις ΑΠΕ, χωρίς προβλήματα στο φυσικό περιβάλλον και να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των πολιτών και ιδιαίτερα του οικισμού της Μεσοχώρας. Για το λόγο αυτό συμπεριέλαβε στην Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων ένα σχέδιο περιβαλλοντικής αποκατάστασης της περιοχής και ικανοποίησης των αιτημάτων των κατοίκων, οικιστικής και πολεοδομικής αποκατάστασης, που παρόλο που δεν ήταν κεντρικό περιβαλλοντικό θέμα, ήταν όμως πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα.

Επισημαίνεται ότι η ΑΕΠΟ συντάχθηκε με συνεισφορά όλων των φορέων και χωρίς να έχει κατατεθεί καμία διαφωνία από πολιτικούς ή αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο εκτενής διάλογος με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές και με τους κατοίκους οργανώθηκε με επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις προτάσεις των φορέων και τις εισηγήσεις των υπηρεσιών, το κείμενο βελτιώθηκε ώστε να ικανοποιεί όλες τις πλευρές και ακολούθησε η υπογραφή της ΑΕΠΟ παρουσία όλων των φορέων στις 2 Αυγούστου 2017 και κανείς εκ μέρους των κομμάτων, κινήσεων πολιτών και αυτοδιοικητικών φορέων δεν έθεσε ζητήματα ελλείψεων και αιτιάσεων. Για το λόγο αυτό δεν έχει βάση καμία κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απορριπτέα απόφαση του ΣτΕ, γιατί  οποιαδήποτε επίρριψη ευθυνών θα πρέπει να συνοδεύεται και από τεκμηρίωση.

Ο κ. Αγοραστός θα έπρεπε να ήταν καλύτερα προετοιμασμένος και ενημερωμένος ως προς την ολοκληρωμένη κρίση του δικαστηρίου. Ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ήταν παρών σε όλες τις διαδικασίες σύνταξης και έκδοσης της ΑΕΠΟ, χωρίς να έχει διατυπωθεί καμία ένσταση εκ μέρους του αλλά και εκ μέρους όλων των υπολοίπων φορέων και ενδιαφερομένων μερών επί του κειμένου της ΑΕΠΟ. Οι μετά Χριστώ προφήτες δεν ωφελούν την κοινωνία».

Σχετικά Άρθρα

Λιακούλη: «Κατάφωρη αδικία στις Πανελλήνιες ! Κυβερνητική αβλεψία ή σκοπιμότητα;»

newsroom

Λάρισα: Έντεκα νέα κρούσματα στις φυλακές

thessaliavoice

Λάρισα: Θερινό ωράριο λειτουργίας στο Διαχρονικό Μουσείο

Εύα Κοφίνη

Προσλήψεις καθαριστριών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων

newsroom

Βόλος: Ιατρεία εκστρατείας στο προαύλιο του “Αχιλλοπουλείου” από την 32η ΤΑΞ-ΠΖΝ

newsroom

Τρίκαλα: Πρόστιμο 21.000 ευρώ από το ΕΦΚΑ σε δύο γιαγιάδες επειδή βοηθούσαν στην ταβέρνα των παιδιών τους

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα