Thessalia Voice
Υγεία

Πώς φτιάχνουμε γκανάς σοκολάτα

Πώς φτιάχνουμε γκανάς σοκολάτα

Η γκανάς είναι η πιο βασική κρέµα σοκολάτας με πολύ απαλή υφή.

Με αυτή γεµίζουμε τάρτες, ετοιµάζουμε µους, τρουφάκια, κάποιο σοκολατένιο γλάσο ή τη χρησιµοποιούμε ως σος σε βάφλες, κρέπες, παγωτό ή οποιοδήποτε γλυκό ζητάει σοκολάτα.

Τα βασικά υλικά της γκανάς είναι δύο, η κουβερτούρα και η κρέµα γάλακτος, σε αναλογία υλικών 1:1. Βάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάψει χωρίς να πάρει βράση. Τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα.

Αφήνουμε να σταθεί για 1΄ ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως. Είναι έτοιμη!

Πηγή: Πώς φτιάχνουμε γκανάς σοκολάτα

Σχετικά Άρθρα

Για ποιο λόγο να στραφούμε στην χορτοφαγία;

thessaliavoice

Ζάχαρη: Δεν την αποφεύγετε αν τρώτε αυτά τα 4 τρόφιμα με κρυμμένα σάκχαρα

thessaliavoice

Κορονοϊός: Τι έδειξαν 15 μελέτες για τη διάρκεια μεταδοτικότητάς του

thessaliavoice

Πέντε φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη C που προφυλάσσει το αναπνευστικό

thessaliavoice

Θέλεις να θυμάσαι τα όνειρα που βλέπεις; – Αυτό είναι το «κολπάκι»

thessaliavoice

Εξέταση αίματος μπορεί να εντοπίσει 50 τύπους καρκίνου

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα