Θεσσαλία

Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας: Ο πολύπαθος Τιταρήσιος

Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας: Ο πολύπαθος Τιταρήσιος

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

Ο Αργυροδίνης Πηνειός με τους παραποτάμους του, είναι αποδέκτης όλων των υδάτων της λεκάνης απορροής της Θεσσαλίας.

Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, ότι δυστυχώς γίνεται και αποδέκτης σκουπιδιών και βιομηχανικών αποβλήτων των εκατοντάδων ανεξέλεγκτων χωματερών που δημιουργούνται από παράνομες ενέργειες ασυνείδητων πολιτών.

Ο Τιταρήσιος ποταμός που πηγάζει από την περιοχή της Ελασσόνας διασχίζει την περιοχή του Τυρνάβου για να συναντήσει στην βορειοανατολική του πορεία τον Πηνειό χρησιμοποιήθηκε, εδώ και αρκετά χρόνια, παράνομα και καταχρηστικά ως αποδέκτης αρκετών αποβλήτων.

Υπολείμματα από διάφορες δραστηριότητες, κυρίως τυροκομικών και κτηνοτροφικών μονάδων καταλήγουν στον Τιταρίσιο και έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη την επικαιρότητα, και ανησυχήσει τις τοπικές κοινωνίες και τις υπηρεσίες.

Παρά τις κατά καιρούς καταγγελίες, της επιβολής προστίμων και προσπάθειες από διάφορους φορείς το πρόβλημα δεν φαίνεται να έχει επιλυθεί, αντιθέτως αυτό το διάστημα έχει εντοπιστεί και νέο συμβάν ρύπανσης με άλλου είδους απόβλητα, αυτή τη φορά ελαστικά τροχοφόρων.

Η νέα αυτή μορφή ρύπανσης είναι εξίσου, αν όχι, περισσότερο ανησυχητική και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως.

Ως πολιτική κίνηση των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ Λάρισας καλούμε τον ΕΟΑΝ και το σύστημα ανακύκλωσης των ελαστικών, να κάνουν τους ανάλογους ελέγχους στις επιχειρήσεις διακίνησης των ελαστικών στη περιοχή του Τυρνάβου ώστε να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει.

Επίσης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ανακύκλωσης των ελαστικών από τις επιχειρήσεις εμπορίας τους ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους συμβάντα. Ο Τιταρήσιος είναι πηγή ζωής για τον τόπο μας και πρέπει να τον προστατεύσουμε.

Σχετικά Άρθρα

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «Η απαξίωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, βλάπτει σοβαρά την Οικονομία!»

Εύα Κοφίνη

Λάρισα: Κλιμάκιο της «Ελληνικής Λύσης»

Εύα Κοφίνη

Βόλος: Πεζός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Εύα Κοφίνη

Αγορά καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας

newsroom

Καρδίτσα: Έρευνές στον ποταμό Καράμπαλη για τον εντοπισμό αγνοούμενου

Εύα Κοφίνη

Βόλος: Σοβαρές ζημιές από επίθεση με μολότοφ στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα