Thessalia Voice
Υγεία

Οι αντιοξειδωτικές φλαβονόλες μειώνουν τον κίνδυνο απώλειας μνήμης

Οι αντιοξειδωτικές φλαβονόλες μειώνουν τον κίνδυνο απώλειας μνήμης

Οι φλαβονόλες είναι ένας τύπος φλαβονοειδών, μιας ομάδας φυτοχημικών ουσιών που έχουν ωφέλιμες επιπτώσεις στην υγεία χάρη στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις τους.

Οι άνθρωποι είχαν χωριστεί σε πέντε ομάδες με βάση την ποσότητα φλαβονολών που κατανάλωναν στη διατροφή τους (από 5 έως 15 μιλιγκράμ, ενώ κατά μέσο όρο ήταν περίπου 10 μιλιγκράμ τη μέρα). Κάθε συμμετέχων βαθμολογήθηκε με ένα «σκορ» που συνόψιζε τις επιδόσεις του στα συνολικά 19 γνωστικά τεστ: από 0,5 για εκείνους χωρίς προβλήματα έως 0,2 για όσους είχαν ήπια γνωστική εξασθένηση και -0,5 για τα άτομα με Αλτσχάιμερ.

Διαπιστώθηκε ότι το γνωστικό «σκορ» των ανθρώπων με την υψηλότερη κατανάλωση φλαβονολών μειωνόταν κατά μέσο όρο με ρυθμό 0,4 μονάδες ανά δεκαετία πιο αργά από ό,τι των ατόμων με την λιγότερη κατανάλωση αυτών των ουσιών στη διατροφή τους.

«Κάτι τόσο απλό όσο το να τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, καθώς επίσης να πίνουμε περισσότερο τσάι, είναι ένας εύκολος τρόπος να φροντίσουμε πιο ενεργά για την υγεία του εγκεφάλου μας», δήλωσε ο δρ Χόλαντ.

Σχετικά Άρθρα

Κορωνοϊός: 15.823 νέα κρούσματα, 52 θάνατοι, 357 διασωληνωμένοι

thessaliavoice

Pfizer-BioNTech: Έτοιμο το 2030 θα είναι το εμβόλιο του καρκίνου

thessaliavoice

ΗΠΑ: Ερευνα αποκαλύπτει που “κρύβεται” ο κορωνοϊός στο ανθρώπινο σώμα

thessaliavoice

Αυτό το είδος καφέ δεν… ανεβάζει την χοληστερίνη

thessaliavoice

Διαβήτης τύπου 2: Με την άσκηση.. διορθώνεις τις βλάβες

thessaliavoice

«Γιατρός για όλους»: Ξεκινούν οι εγγραφές των γιατρών στο νέο σύστημα

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα