Thessalia Voice
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αυτή είναι η εισήγηση του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο

Μητσοτάκης: Αυτή είναι η εισήγηση του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο

Η εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από λίγο στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει με βασικά θέματα το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τους servicers, τον εξωδικαστικό μηχανισμό και την αγορά δανείων τον προγραμματισμό προσλήψεων για το 2024, τα δάση και οι βελτιώσεις του θεσμού του προσωπικού γιατρού.

Αυτήν την ώρα, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα σταθεί σε οκτώ θεματικές ενότητες.

Τα θέματα της συνάντησης είναι:

-Ενημέρωση από τον Υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου, για: α) τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία, β) το ετήσιο πρόγραμμα Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης.

-Ενημέρωση από τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, για τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, του νομοσχεδίου του Υπουργείου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2167 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου 2021 για τους διαχειριστές πιστώσεων και τους αγοραστές πιστώσεων, τις εταιρείες διαχείρισης πιστώσεων και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό, Πάνο Τσακλόγλου, των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης και εξορθολογισμός της ασφαλιστικής νομοθεσίας, β) Σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

-Εισήγηση από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, για το θέμα: Προσωπικός Ιατρός: Παρεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης.

-Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, σχετικά με το νέο διαχειριστικό μοντέλο για την προστασία και αξιοποίηση των δασών.

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για το ενέχυρο επί κινητών, απαιτήσεων και άλλων δικαιωμάτων.

-Εισήγηση από την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, σχετικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2024.

Η ατζέντα του υπουργικού υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πλούσια και ξεχωρίζει το «μίνι ασφαλιστικό» που θα παρουσιάσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο και θα φέρει αλλαγές για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Μια από τις διατάξεις που περιλαμβάνει είναι αυτή της κατάργησης του πέναλτι για όσους συνταξιούχους εργάζονται.

Επίσης θα εξεταστούν οι παρεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης του προσωπικού γιατρού, αλλά και η Νίκη Κεραμέως θα παρουσιάσει την εισήγησή της για τον προγραμματισμό των 16.000 προσλήψεων στο Δημόσιο το 2024.

«Συνεδριάζουμε σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία στην ευρύτερη γειτονιά μας απλώνονται κίνδυνοι», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Εξέφρασε την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας και ζήτησε να διερευνηθεί.

Είχα την ευκαιρία χθες στο ευρωπαϊκό συμβούλιο να επαναλάβω με απόλυτη σαφήνεια τις θέσεις της Ελλάδας αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα με σεβασμό στο διεθνές δίκιο αλλά και την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Γάζας.

Επίσης, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ και η Ελλάδα ως εξωτερικό σύνορο θα επιμείνεις την πολιτική φύλαξης των συνόρων.

Θα ταξιδέψω στην περιοχή το συντομότερο δυνατόν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι θα βρεθεί το Σάββατο στο Κάιρο σε μια πολυμερή διάσκεψη που συγκαλεί η Αίγυπτος για το Παλαιστινιακό.

Σχετικά Άρθρα

Θ.Πλεύρης: «Εξετάζουμε τη διαγραφή προστίμων στους άνω των 60 που εμβολιάστηκαν»

thessaliavoice

Η εκλογική βραδιά γίνεται digital: Στις 21.00 το αποτέλεσμα, ως τα μεσάνυχτα οι σταυροί των βουλευτών

thessaliavoice

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Τελικά το λεφτόδεντρο φύτρωσε στην αυλή του Μαξίμου

thessaliavoice

ΠΑΣΟΚ για Κασσελάκη: Εκλαμβάνουμε όσα λέει για το χρέος ως αυτοκριτική για τη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ με τους Καραμανλικούς

annettparkman9

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων

thessaliavoice

Τουρκία: Ο πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε στον Τασούλα επειδή μίλησε για τουρκική κατοχή της Κύπρου

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα