Thessalia Voice
Πολιτική

Κασσελάκης στους επικριτές του μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί που διαφωνούν δεν συμπαθούν το βιωματικό μου προφίλ – Ας ξεκομπλαριστούν

Κασσελάκης στους επικριτές του μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί που διαφωνούν δεν συμπαθούν το βιωματικό μου προφίλ – Ας ξεκομπλαριστούν

Απάντηση σε όλους εκείνους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, που διαφωνούν με τη στρατηγική του και τις κινήσεις που κάνει, δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκεται στον ΑΝΤ1, πριν ξεσπάσει η νέα θύελλα στην Κουμουνδούρου, με την αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου και τα νέα πυρά του Νίκου Φίλη.

«Αν η άποψη αυτών που διαφωνούν είναι επί συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων θα καταλάβουν πολύ γρήγορα ότι συμφωνούμε. Σε τι διαφωνούμε; Στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, στην δημόσια υγεία, στη αναθεώρηση του στρατεύματος; Αυτοί οι άνθρωποι δεν συμπαθούν το προφίλ μου, το βιωματικό μου προφίλ, αυτό δεν είναι πολιτική πρόταση, αυτό είναι κόμπλεξ. Αρα λοιπόν, ας ξεκομπλαριστούν, τι να πω. Εγώ είμαι εδώ για τον κόσμο. Τι δουλεύει για τον κόσμο; Nα μπορέσουμε να σπάσουμε τους μηχανισμούς των συμφερόντων. Από το ρεύμα το οποίο ξεκοκαλίζει το μέλλον τους, το νούμερο ένα κόστος ηλεκτρισμού στην Ευρώπη. Γιατί η Ελλάδα να έχει πρωτιά σ’αυτό; Ολιγοπώλιο είναι. Μην λέτε για ακρίβεια. Γιατί από εκεί αρχίζουμε. Και πάει μέχρι κάτω μέχρι την Δικαιοσύνη που δεν έχει αποκούμπι ο Έλληνας. Αυτά τα πράγματα που λέω είναι καθαρά αριστερά πράγματα. Η καλύτερη παρακαταθήκη για την σύγχρονη Αριστερά θα είναι να εφαρμόσουμε αυτό το ξεκαθάρισμα στο Κράτος. Να μπορέσει να γίνει σύγχρονη Ευρώπη. Φανταστείτε η δεύτερη φορά Αριστερά να καταφέρει να κάνει αυτό:να κάνει την Ελλάδα σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με μείωση των ανισοτήτων. Αυτό θέλω να κάνω», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «όποιος θέλει να συνεργαστεί στο κομμάτι ξεκάθαρων πολιτικών προτάσεων θα δει ότι είμαι σύμμαχος του. Όποιος δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μου, επειδή είμαι απόδημος, επειδή είμαι διαφορετικός ή δεν μεγάλωσα με θεωρητικά βιβλία στο μαξιλάρι του αλλά δούλεψα στον ιδιωτικό τομέα και έτσι έφτιαξα τις απόψεις μου για το που θέλω να είμαι 35 χρονών, δεν πειράζει παιδιά. Εγώ είμαι εδώ για τον κόσμο, αυτός με εξέλεξε σ’αυτόν λογοδοτώ. Και σε όποιον αρέσει».

Σχολιάζοντας το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης για εκείνον και τον σύντροφό του, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε, «σιχαίνομαι την υπερέκθεση της προσωπικής μου ζωής. Την έχω σκυλοβαρεθεί και εγώ και ο Τάιλερ. Μας κυνηγάνε λες και δεν έχουν τι άλλο να κάνουν. Τους λέω κάθε φορά που μας κυνηγούν: Ρε παιδιά, θα κάνετε καμιά δωρεά στην Θεσσαλία; Σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για την υπερέκθεση, δεν είναι η επιλογή μου. Προφανώς είμαστε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την Ελλάδα. Να ξέρετε όμως ότι η καρδιά μας ανήκει στην σωστή μεριά της ιστορίας. Και θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, τον τόπο μου. Ο Τάιλερ έχει υιοθετήσει τον τόπο μου. Αρα συνεπώς είναι και τόπος μας.

Με τον Τάιλερ έχουμε πάει στον Ευαγγελισμό μαζί. Είδε τους νοσηλευτές από τις ΜΕΘ, είδε τις αναλογίες νοσηλευτών-ασθενών. Άρα ο Τάιλερ το παίρνει προσωπικά και λέει: Tι είναι αυτό το πράγμα; Τι σόι χώρα είναι αυτή;

Στην πανδημία τραβήξαμε δύσκολες στιγμές, εκείνος δηλαδή δούλευε τις νύχτες, τον πήγαινα οδηγώντας στο νοσοκομείο. Έχει εμπειρία. Στην πανδημία, εδώ ήμασταν ( σσ: Νέα Υόρκη) δεν πήγαμε Φλόριντα να περνάμε καλά ή στα Χάμπτονς. Τα σιχαίνομαι κιόλας τα Χάμπτονς, αλλά τέλος πάντων. Είναι μια νεόπλουτη ελίτ ανταγωνιστική.

Ειλικρινά έχουμε βαρεθεί αυτή την υπερέκθεση, θέλουμε να προσφέρουμε, έχουμε ιδέες, έχουμε εξαιρετικά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτός ΣΥΡΙΖΑ που γίνονται τώρα ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να προσφέρουν σε ένα κόμμα που τους αγκαλιάζει. Γιατί ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά με νοοτροπίες που ανήκουν 20 χρόνια πριν.

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι μόνο από τις πολλές διακρίσεις που κάνει η ελληνική κοινωνία. Ο φράκτης στον Έβρο που ο πρωθυπουργός έφερε απρόκλητα 31 Μαρτίου 2023 είναι άλλη διάκριση. Οι απόδημοι, δεν θα γυρίσουν στην χώρα μέχρι να αλλάξουν νοοτροπία στη χώρα. Οι νοοτροπίες δεν χρειάζονται νέους ανθρώπους, χρειάζονται νέες νοοτροπίες. Ο Οθωνας Ηλιόπουλος και ο ναύαρχος Αποστολάκης έχουν νέες νοοτροπίες και υπάρχουν νέοι άνθρωποι που έχουν παλιές νοοτροπίες. Εγώ είμαι ξεκάθαρα με την μεριά της αλλαγής στην Ελλάδα και σε όποιον αρέσει. Κάποιος πρέπει να το προσπαθήσει αλλιώς είμαστε έρμαια των επιλογών του παρελθόντος. Όταν σταματήσουν να ασχολούνται με τη βέρα φοράω θα υπάρξει μια νέα νοοτροπία στην Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα

Π.Τσαπανίδου: «Γελοιότητες όσα γράφονται για παραίτησή μου από εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ»

thessaliavoice

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το Υφυπουργείο Αθλητισμού ενισχύουν τους αμάχους της Ουκρανίας

thessaliavoice

Χατζηδάκης: Μεγάλες αλλαγές έρχονται στον ΕΦΚΑ

thessaliavoice

Καθηγητής Συρίγος: Θα βρεθούμε κοντά σε Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αν εμπλακεί το Ιράν στο Ισραήλ

annettparkman9

Μαζικοί πλειστηριασμοί: Ο 13ος άθλος του Ηρακλή.

superbill

Σκρέκας για Gazprom: Πληρωμή χωρίς παραβίαση των κυρώσεων

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα