Thessalia Voice
Πολιτική

Καλογρίτσας: Στήριζα το ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις

Καλογρίτσας: Στήριζα το ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις

Ρόλο οργανωτή στο σχέδιο για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού αποδίδει στον Νίκο Παππά, στην κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή, ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Στη συνεδρίαση επικρατεί ένταση ενώ ο κ. Καλογρίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως δεν αισθάνεται καλά.

Ζήτησε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα φάρμακα του κι έσπευσε ο Παύλος Πολάκης να τον εξετάσει.

Νωρίτερα, ο γνωστός κι ως «κόκκινος εργολάβος» ο οποίος μετά από μια σειρά αναβολών, καταθέτει σήμερα στην επιτροπή που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, φέρεται να κατέθεσε πως ήταν «στρατολογημένος» στον ΣΥΡΙΖΑ, πως είχε φιλικές σχέσεις με τον Νίκο Παππά και μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τον φώναξε προκειμένου να συμπράξει για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.

Προς επίρρωση μάλιστα, των ισχυρισμών του έδειξε στα μέλη της επιτροπής έναν φάκελο με email και sms κι απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «αν δεν πει ο Παππάς αυτά που πραγματικά έγιναν θα υποχρεωθώ να τα δείξω».

Χρ. Καλογρίτσας: Στήριζα το ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις. Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζάνη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους «νέους». Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία φωνάχτηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά.

Στ. Κελέτσης: Ποια παιδιά;

Χρ. Καλογρίτσας: Θα τα θυμηθώ στην πορεία. Τα έχω καταγεγραμμένα. Το καλοκαίρι του 2016 στις αρχές είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον με την ομάδα που συνεργαζόμουν

Στ. Κελέτσης: Ομάδα επιχειρηματική;

Χρ. Καλογρίτσας: Όχι. Ο Παππάς ήταν. Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Παππάς και μου είπε «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά»; Εγώ είπα πως «ήλθα μαζί σας». Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανάφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Μα τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό». Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο Πορτοχέλι έγινε το ραντεβού.

Στ. Κελέτσης: Πού τον συναντήσατε;

Χρ. Καλογρίτσας: Τον συναντούσα παντού. Στο σπίτι μου. Στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω αν δω τις σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο

Ο κ. Καλογρίτσας αναφερόμενος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση που έγινε στο Πορτοχέλι, είπε:

Χρ. Καλογρίτσας: Στο Πορτοχέλι ήλθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά και πήγαμε στο πόρτο Χέλι. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε κα φύγαμε. Ήταν και ο Τόμπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία …φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω. Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως έχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι. Εγώ αυτά δεν τα πολυπίστευα. Έχω μια δίκη μου άποψη για τις συνεργασίες με τους Άραβες. Όταν ειπώθηκε ότι με αυτή την εταιρία θα κάνουμε το κανάλι (έχω εγώ τη δυνατότητα να πληροφορούμαι) είχα την αίσθηση ότι αυτό το κανάλι θα κατευθυνόταν από υπηρεσίες. Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα

Στ. Κελέτσης: Άρα ήταν μετά από επιμονή του Παππά

Χρ. Καλογρίτσας: Εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος. Έκανα από το ΚΚΕ. Είχα την τύχη να έχω σχέσεις με σημαντικά πρόσωπα του κόμματος. Από την αρχή δεν το είδα καλά το σχέδιο.

Τα λεγόμενα του φέρεται να προκάλεσαν αναστάτωση στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλευτές του ζήτησαν να κληθεί ο δικηγόρος του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με όσα καταθέτει ο ίδιος ήταν εργολάβος σε πολλά έργα.

«Όταν ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Είχα Χανιά, Περιστέρι, Καλλιθέα, Αττική», φέρεται να λέει, με τον Παύλο Πολάκη σύμφωνα με πληροφορίες να τον διακόπτει.

Θ. Πλεύρης: Ο κ. Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να διακόπτει

Χρ. Καλογρίτσας: Ο Πολάκης είναι φίλος του Νίκου και του Σπίρτζη. Εγώ Παύλο τους ξέρω πριν από εσένα. Πολύ πιο πριν. Εγώ ήμουν ένας από τους πιο σωστούς εργολάβους πριν. Από τους πιο σημαντικούς. Με ένα μητρώο άριστο. Τέλειο. Μέχρι το 2014 δεν είχα πάει ποτέ στο εξωτερικό να εκτελέσω εργο. Ούτε καν στην Ιταλία που έχω γυναίκα Ιταλίδα. Τι νομίζετε; Κατακούτελα με χτύπησε ο ήλιος το καλοκαίρι του 2016 να μπω με τόσο βιαστικές διαδικασίες σε ένα έργο;

Βρέθηκε λοιπόν μια τεχνική από αυτούς για να προχωρήσει η συμμετοχή τους στο κανάλι.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο ίδιος δεν είχε κανένα λόγο να βγει στο εξωτερικό.

Χρ. Καλογρίτσας: Ούτε το ήξερα αυτό το εργο. Ήταν όλα εικονικά. Έφθασε η ημερομηνία που δεν τη πήραν το καναλι. Άρχισε ο καθυβρισμός εμού και της οικογένειας μου. Την επόμενη ενώ είχα πιστώσεις από τράπεζες με κόψανε από τα πάντα. Ο Ματζουράνης αν έλθει τα ξέρει τα πάντα. Για αυτό την θέλω.

Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να αντέδρασε, πυροδοτώντας ένταση στην αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή.

Δ. Μαρκόπουλος: Εδώ και ώρα έχει χαθεί η ψυχραιμία, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί διαρκώς να τον διακόπτει

Χρ. Καλογρίτσας: Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς. Με συγκεκριμένες εντολές.

Στ. Κελέτσης: Σας το έστειλε γραπτά;

Χρ. Καλογρίτσας: Αλλάζαμε sms. Οι φιλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου.

Το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενος διαιτητικού δικαστηρίου. Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει – αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες. Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό.

Εγώ τότε έπρεπε να αποφασίσω. Τα παιδιά μου μπήκαν σε εντατικές με εγχειρήσεις έως και στον εγκέφαλο. Εγώ είχα μάθει πιο σκληρά. Είχα σκληρή ζωή. Τα παιδιά μου όμως υπέφεραν.

Μήνυσα λοιπόν τους απατεώνες. Δυστυχώς οι προξενητάδες δεν είχαν καταλάβει. «Μούντζες κακές». Για αυτό είμαστε εδώ. Έλεγα ότι οι Άραβες ήταν οι πρώτοι που στα δικαστήρια στην Ελβετία έστειλαν επιλεγμένα email. Δεν τα έστειλαν όλα. Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να απαντήσω. Να δείξω κι εγώ email και sms.

Πηγή: Καλογρίτσας: Στήριζα το ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις

Σχετικά Άρθρα

Κυβέρνηση vs ΣΥΡΙΖΑ: Πινγκ – πονγκ εξαγγελιών και απαντήσεων και στο βάθος εκλογικές φουρτούνες

thessaliavoice

Ξανθός για την πανδημία: Ποιος ακριβώς είναι ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης;

thessaliavoice

ΜεΡΑ25: Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου

thessaliavoice

Σε επιφυλακή η Κεντρική Μακεδονία λόγω κορονοϊού – Μπαίνουν μέτρα σε εφαρμογή

thessaliavoice

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την επίσκεψη στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω ομίχλης

thessaliavoice

Αριστοτελία Πελώνη: Γιατί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ξεκίνησε από την ΕΜΑΚ

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα