Αυτοδιοίκηση

Καλογιάννης: Προχωράμε νόμιμα στην ανανέωση του στόλου στην καθαριότητα

Καλογιάννης: Προχωράμε νόμιμα στην ανανέωση του στόλου στην καθαριότητα

Με πρόταση τους οι 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης  (Λάρισα Μπροστά, Πρωτοβουλία Αξιών, Ορμή Ανανέωσης, Λαρισαίων Κοινόν) αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα για την ανανέωση του εξοπλισμού της Καθαριότητας μέσω των χρημάτων που εξασφαλίστηκαν από το ΥΠΕΣ και των 500.000 που δεσμεύτηκε να δαπανήσει ο δήμος. Τα υπόλοιπα χρήματα ζητούν να εξασφαλιστούν από διάφορα προγράμματα.

Καλογιάννης: Εργαλειοποιείτε την απλή αναλογική- Θα προχωρήσουμε στην ανανέωση

Αποφασισμένος να προχωρήσει στο σχεδιασμό για την αναβάθμιση και στήριξη του μηχανολογικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας, παρά τις προσπάθειες παρατάξεων της αντιπολίτευσης να θέσουν εμπόδια, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Θα προχωρήσουμε με νομιμότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Προχωράμε τηρώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις και την που έχω απέναντι στους συμπολίτες και την καθαρή εντολή του 58% της β΄ Κυριακής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Απ. Καλογιάννης
Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, παίρνει πάνω του την υπόθεση της Καθαριότητας, απαντώντας έτσι πρόταση των 4 παρατάξεων της αντιπολίτευσης για λήψη πολιτικής απόφασης για την Καθαριότητας.
Εξάλλου, είναι γνωστό ότι το νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα στον Δήμαρχο να προχωρήσει στο σχεδιασμό του. Πρόκειται για νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος επιχείρησε να επιλύσει ζητήματα κυβερνησιμότητας που απέρρεαν από την υλοποίηση της απλής αναλογικής.
Ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τις κατηγόρησε για εργαλειοποίηση της απλής αναλογικής, ενώ ειδικά για την παράταξη της κας. Καραλαριώτου τόνισε ότι απώτερος στόχος της είναι να βάλει εμπόδια στο έργο της δημοτικής αρχής.
Σε ό,τι αφορά δε στις μικρότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, επεσήμανε ότι με τη στάση τους, συμβάλλουν στην εμπέδωση κλίματος που θα οδηγήσει στην υλοποίηση συγκεντρωτικών απόψεων για την λειτουργία των Δήμων.
Τέλος, σε ότι αφορά τη συζήτηση περί δημοκρατικότητας στην λειτουργία του Δήμου και της Αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε «Η δημοκρατικότητα του καθενός μας αποτυπώνεται στην πορεία της ζωής του».

Η παράταξη Καλογιάννη αποχώρησε από την ψηφοφορία και την πρόταση ψήφισαν οι παρατάξεις τις αντιπολίτευσης.

Πως θα κινηθεί ο δήμος για την ανανέωση;

Ο δήμαρχος Λαρισαίων όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το larissanet.gr σκιαγραγράφησε τον τρόπο που θα προχωρήσει η ανανέωση έως και το 2021 που είναι απόλυτη ανάγκη. Αναμένεται μέσω της οικονομικής επιτροπής να προχωρήσει σε δάνειο λίζινγκ περίπου 2,4 εκ ευρώ που μαζί με την χρηματοδότηση του ΥΠΕΣ (1,15 εκ. ευρώ) μαζί με τα 500.000 που θα βάλει από τα ανταποδοτικά θα συμπληρώσει το ποσό των 3,9 εκ ευρώ που απαιτείται για την ανανέωση του εξοπλισμού.

Σχετικά Άρθρα

Στην τελική ευθεία ο Δήμος Λαρισαίων για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

newsroom

Καλογιάννης: Μείωση ανταποδοτικών τελών κατά 15%

newsroom

Λάρισα: Χωρίς Παζάρι φέτος η Λάρισα ανακοίνωσε ο Δήμος Λαρισαίων

Εύα Κοφίνη

Καραλαριώτου: Η θεσμική εκτροπή του κ. Δημάρχου…

newsroom

Κ. Βαϊούλης: Η «Λαρισαίων Κοινόν» δεν συμμετέχει σε επικοινωνιακά show

Εύα Κοφίνη

Δήμος Λάρισας: Η παράταξη Λαρισαίων Κοινόν τίμησε τη “Μάχη της Σημαίας”

Εύα Κοφίνη

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα