Thessalia Voice
Ελλάδα

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία με χιονοκαταιγίδες και στην Αττική – Πόσο θα διαρκέσει το νέο «κύμα»

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία με χιονοκαταιγίδες και στην Αττική – Πόσο θα διαρκέσει το νέο «κύμα»

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα που παρουσιάζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η Αττική θέτει σημαντική υποψηφιότητα για την εκδήλωση χιονιού – χιονοκαταιγίδων μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όπως όλα δείχνουν, ένα επικίνδυνο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη Δευτέρα με Τρίτη περίπου.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος:

«Αυτό το κύμα θα φέρει πολλά και επικίνδυνα χιόνια, ισχυρές βροχές – καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, τσουχτερό κρύο αλλά και ισχυρό παγετό που προς τα βόρεια τοπικά ενδέχεται να είναι και ολικός ( θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο ).

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Στον χάρτη που ακολουθεί επισημαίνουμε τις περιοχές με τον πιο “βαρύ” καιρό και που πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα.

ΠΕΡΙΟΧΗ I

Σε αυτή την περιοχή τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα ακόμη και σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές και οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες. Όπου δεν χιονίσει θα σημειωθεί χιονόνερο ή εναλλαγές χιονόνερου – χιονιού.

Είναι πολύ πιθανό εξαιτίας της έντονης ατμοσφαιρικής αστάθειας οι χιονοπτώσεις να λαμβάνουν τη μορφή χιονοκαταιγίδων που σημαίνει θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα και ηλεκτρικές εκκενώσεις.

ΠΕΡΙΟΧΗ II

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σε αυτόν τον τομέα θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές – καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες – παραθαλάσσιες εκτάσεις, οι πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινά ημιορεινά

( στην Κρήτη πιθανόν και πιο χαμηλά ) που και εδώ είναι πολύ πιθανόν να λαμβάνουν τη μορφή χιονοκαταιγίδας καθώς και οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες.

Φαινόμενα (βροχές – χιόνια) θα συναντήσουμε σαφώς και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, αυτά όμως θα έχουν μικρότερη ένταση και διάρκεια».

Σχετικά Άρθρα

Σεπόλια: Οι νέες συλλήψεις και η σκοτεινή δράση του Ηλία Μίχου

thessaliavoice

Καιρός: “Καλοκαιρινό” σκηνικό με ηλιοφάνεια και ζέστη και την Πέμπτη σε όλη τη χώρα

thessaliavoice

Καιρός Πέμτης: Έρχονται χιόνια στο βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη – Καταιγίδες στην Αττική

thessaliavoice

Κεφαλονιά: Αυτοκίνητο «βούτηξε» στο λιμάνι Αργοστολίου – Ανασύρθηκε νεκρός ο 37χρονος οδηγός

thessaliavoice

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται αμετάκλητα Παππάς – Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016

thessaliavoice

Ηράκλειο – Επίθεση με οξύ: Εκτεταμένο το έγκαυμα του 36χρονου

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα