Thessalia Voice
Κόσμος

ΗΠΑ-CDC: «Αποτύχαμε στην έγκαιρη αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού» λέει η διευθύντρια του οργανισμου

ΗΠΑ-CDC: «Αποτύχαμε στην έγκαιρη αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού» λέει η διευθύντρια του οργανισμου

Η επικεφαλής της κορυφαίας υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, CDC, Rochelle Walensky, ανακοίνωσε σήμερα μια αναδιάρθρωση του οργανισμού, με σκοπό να τον κάνει πιο «ευκίνητο».

Οι προγραμματισμένες αλλαγές στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έρχονται εν μέσω συνεχιζόμενης κριτικής για την απόκριση του οργανισμού στην πανδημία COVID-19, την ευλογιά των πιθήκων και άλλες απειλές για τη δημόσια υγεία.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν εσωτερικές μεταθέσεις προσωπικού και βήματα για την επιτάχυνση της κυκλοφορίας δεδομένων.

Η διευθύντρια του CDC, Δρ Rochelle Walensky, μίλησε στο προσωπικό του οργανισμού για τις αλλαγές την Τετάρτη. Είναι μια πρωτοβουλία του CDC και δεν κατευθύνθηκε από τον Λευκό Οίκο ή άλλους αξιωματούχους της διοίκησης, είπε.

Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέφρασε την Τετάρτη απογοήτευση για τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού από την υπηρεσία της, λέγοντας ότι το CDC απέτυχε να ανταποκριθεί αρκετά γρήγορα και έπρεπε να αναθεωρηθεί.

«Αισθάνομαι ότι είναι δική μου ευθύνη να οδηγήσω αυτόν τον οργανισμό σε μια καλύτερη θέση μετά από μια πραγματικά δύσκολη τριετία», είπε η Walensky στο Associated Press.

Η διευθύντρια Rochelle Walensky δήλωσε ότι ο οργανισμός «δεν ανταποκρίθηκε αξιόπιστα στις προσδοκίες» και πρέπει «να τα πάει καλύτερα», αφού εξωτερικός έλεγχος διαπίστωσε ελλείψεις στην απόκριση εναντίον της COVID-19.

Επικρίσεις για την ταχύτητα του CDC στην αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων

Το CDC, με προϋπολογισμό 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, είναι μια ομοσπονδιακή υπηρεσία με έδρα την Ατλάντα και είναι επιφορτισμένη με την προστασία των Αμερικανών από εστίες ασθενειών και άλλες απειλές για τη δημόσια υγεία.

Είναι σύνηθες για κάθε διευθυντή του CDC να κάνει κάποια αναδιοργάνωση, αλλά η δράση της Walensky έρχεται εν μέσω μιας ευρύτερης συζήτησης για αλλαγή.

Ο οργανισμός έχει επικριθεί εδώ και καιρό ως πολύ αργός, με εστίαση στη συλλογή και ανάλυση δεδομένων, αλλά και για αργή απόκριση ενάντια στις νέες απειλές για την υγεία. Αλλά η δημόσια δυσαρέσκεια για τον οργανισμό αυξήθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Οι ειδικοί είπαν ότι το CDC άργησε να αναγνωρίσει την ποσότητα του ιού που εισήλθε στις ΗΠΑ από την Ευρώπη,

ότι άργησε να συστήσει στους ανθρώπους να φορούν μάσκες, αλλά και να ανακοινώσει ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του αέρα και να εντείνει τα τεστ για νέες παραλλαγές.

Σχετικά Άρθρα

Οι νέες συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας θα διεξαχθούν την Δευτέρα

thessaliavoice

Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ θα παραστούν στη σύνοδο της G20 στο Μπαλί, ανακοίνωσε ο Ινδονήσιος πρόεδρος -Συνάντηση με Μπάιντεν

thessaliavoice

Sadhguru(Τζάγκι Βάσουντεβ) στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Θέλω λιγότερες ψυχές στον πλανήτη» (βίντεο)

thessaliavoice

16 Μαΐου το αίτημα Φινλανδίας και Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

thessaliavoice

Ρωσικό φυσικό αέριο: H ΕΕ έδωσε το «πράσινο φως» για πληρωμές σε ρούβλια

thessaliavoice

Γερμανία και Ολλανδία λένε «όχι» στο ευρωομόλογο για ενέργεια και άμυνα παρά την επιμονή της Γαλλίας

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα