Thessalia Voice
Τεχνολογία

Ίλον Μασκ: “Η εξαγορά του Twitter θα μπορούσε να προχωρήσει”

Ίλον Μασκ: “Η εξαγορά του Twitter θα μπορούσε να προχωρήσει”

Ο Ίλον Μασκ επέμεινε ότι δεν έχουν δοθεί ακριβή στοιχεία για τους ψευδείς λογαριασμούς χρηστών από την εταιρία και πως αν αυτό γινόταν, τότε η συμφωνία εξαγοράς θα μπορούσε να προχωρήσει.

Συγκεκριμένα, ο Ίλον Μασκ δήλωσε το Σάββατο ότι η σχεδιαζόμενη εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να προχωρήσει εάν η εταιρεία μπορέσει να επιβεβαιώσει ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μετράει εάν οι λογαριασμοί χρηστών είναι ψευδείς ή πραγματικοί άνθρωποι.

Ο δισεκατομμυριούχος προσπαθεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία του Απριλίου για την εξαγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα το Twitter να τον μηνύσει τον περασμένο μήνα για να ολοκληρώσει την εξαγορά.

Ο Μασκ αντέδρασε, κατηγορώντας το Twitter ότι παραπλάνησε την ομάδα του σχετικά με το πραγματικό μέγεθος της βάσης χρηστών του και άλλα προβλήματα, όπως είπε, ισοδυναμούσαν με απάτη και παραβίαση της σύμβασης.

Οι δύο πλευρές φαίνεται να οδεύουν προς μια δίκη τον Οκτώβριο.

«Εάν το Twitter παρέχει απλώς τη μέθοδο δειγματοληψίας 100 λογαριασμών και τον τρόπο με τον οποίο επιβεβαιώνεται ότι είναι αληθινοί, η συμφωνία θα πρέπει να προχωρήσει με τους αρχικούς όρους», έγραψε ο Μασκ στο Twitter το Σάββατο. «Ωστόσο, εάν αποδειχθεί ότι τα αρχεία τους SEC είναι πρακτικά ψευδή, τότε δεν πρέπει [να προχωρήσει η συμφωνία]».

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει το Σάββατο. Η εταιρεία έχει επανειλημμένα υποβάλλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μια εκτίμηση ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών χρηστών είναι ψεύτικοι ή spam, συνοδευόμενη από μια αποποίηση ευθύνης, σημειώνοντας ότι οι αριθμοί θα μπορούσαν να είναι υψηλότεροι.

Στην ανακοίνωση με την οποία απαντούσε στον Ίλον Μασκ για τα περί παραπλάνησης, το Twitter αναφέρει: «Σύμφωνα με τον Μασκ που είναι ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής πολλών εταιρειών που έχουν ως συμβούλους τραπεζίτες και δικηγόρους της Γουόλ Στριτ, ο ίδιος εξαπατήθηκε από την Twitter για την υπογραφή μιας συμφωνίας εξαγοράς της έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η ιστορία είναι παράλογη και αντιφατική ως προς τα γεγονότα», σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε χθες από την Twitter.

Η κατάθεση δικαστικών εγγράφων από την Twitter είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μία υπόθεση που εξελίσσεται σε μία πολύ σοβαρή δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο και της αναφερόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Η Twitter, που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, ασκεί πιέσεις προκειμένου να τερματιστεί μία περίοδος αβεβαιότητας που διαρκεί για μήνες αναφορικά με την τύχη της, καθώς ο Μασκ προσπαθεί να εγκαταλείψει την συμφωνία εξαγοράς, ισχυριζόμενος ότι παραπλανήθηκε σχετικά με τα πλασματικά προφίλ των χρηστών της πλατφόρμας.

Ο Μασκ, είναι εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc, ενώ προσφέρθηκε να εξαγοράσει την Twitter για την τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή τον Απρίλιο, δηλώνοντας πως πίστευε στη δυναμική της εξέλιξης της σε μία παγκόσμια πλατφόρμα ελεύθερου λόγου.

Ωστόσο, οι προθέσεις του άλλαξαν όταν η τιμή των μετοχών της εταιρείας μειώθηκε, σε σύγκριση με την τιμή τους στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς. Έτσι ο Μασκ άρχισε να εκφράζει σκεπτικισμό ως προς τη θέση της εταιρείας ότι οι πλασματικοί λογαριασμοί των χρηστών αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο από το 5% επί του συνόλου των χρηστών της.

Ο Μασκ επεδίωξε να αποχωρήσει από τη συμφωνία στις 8 Ιουλίου, χωρίς να καταβάλει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που προβλέπονταν για μία τέτοια εξέλιξη, επικαλούμενος την αποτυχία του Twitter να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τους πλασματικούς λογαριασμούς.

Η Twitter κατέθεσε μήνυση εναντίον του τέσσερις ημέρες μετά.

Σχετικά Άρθρα

Τι είναι το SEO; Δείτε 8 χαρακτηριστικά

thessaliavoice

H Google απενεργοποίησε χάρτες της Google Maps για την Ουκρανία

thessaliavoice

Ψηφιακή αμνησία: Αυτό είναι το νέο ψηφιακό σύνδρομο

thessaliavoice

Instagram: Πρόστιμο ρεκόρ 405 εκατ. ευρώ για το απόρρητο των δεδομένων των παιδιών

thessaliavoice

Παραπληροφορεί το TikTok;

thessaliavoice

Twitter: Κατατέθηκε η μήνυση κατά του Μασκ για το «πάγωμα» της εξαγοράς

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα