Thessalia Voice
Τεχνολογία

Facebook: Πώς διαγράφηκαν 1,3 δισ. fake προφίλ για λόγους ασφαλείας

Facebook: Πώς διαγράφηκαν 1,3 δισ. fake προφίλ για λόγους ασφαλείας

Με αφορμή την παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας του Facebook για την διάδοση της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και τα social media έκανε δηλώσεις ο κ. Angelo Mazzetti Επικεφαλής Κοινωνικής Πολιτικής του Facebook για Ιταλία, Μάλτα, Ελλάδα και Κύπρο εξήγησε πώς το μέσον προχώρησε στη μαζική διαγραφή 1,3 δισ. ψεύτικων προφίλ κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2020, για λόγους ασφαλείας.

Όπως είπε ο κ. Mazzetti «στην περίοδο της πανδημίας, η δραστηριότητα στα social media σχεδόν διπλασιάστηκε. Το γεγονός αυτό κατέστησε ακόμη πιο επιτακτική την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνει το Facebook, ώστε κάθε χρήστης -και ιδιαίτερα τα παιδιά, οι έφηβοι, οι νέοι κ.ο.κ.- να μην διατρέχουν κανέναν κίνδυνο και να μην νιώθουν ανασφάλεια. Φυσικά, είχαμε ήδη αρχίσει να σχεδιάζουμε την πρωτοβουλία Get Digital για την εξοικείωση των χρηστών με τα εργαλεία ασφαλείας του Facebook. Ταυτόχρονα, όμως, διεξήχθη μια πολύ μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εξουδετέρωσης ψεύτικων λογαριασμών. Ο συνολικός αριθμός των fake προφίλ που διαγράφηκαν, κατά το πλείστον πριν καν ενεργοποιηθούν και εμφανιστούν στο Facebook, ήταν της τάξης του 1,3 δισ»

Ο κ. Angelo Mazzetti εξηγεί ότι ο εντοπισμός των εν δυνάμει κακόβουλων προφίλ γίνεται με εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης, λόγω του τεράστιου πλήθους των δεδομένων. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα ρομπότ αυτά που αποφασίζουν για το μπλοκάρισμα και τη διαγραφή των fake προφίλ. Όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικές εβδομάδες, στο σχέδιο εκκαθαρίσεων του Facebook από τα παράσιτα συμμετείχαν 35.000 εργαζόμενοι. Τότε, εκτός από τους ψεύτικους λογαριασμούς, είχαν διαγραφεί και 12 εκατ. στοιχεία (κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ) τα οποία διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και, κατά τους ειδικούς, διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες για την Covid-19.

Tι είναι το Get Digital

Το Facebook εγκαινιάζει το Get Digital στην Ελλάδα, δίνοντας προτεραιότητα στη χώρα μας σε σχέση με μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινότητας, στην οποίαν και θα αναπτυχθεί το προσεχές διάστημα. Σε άμεση συνεργασία με την οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού» το Facebook ξεκινά μια συστηματική και σύνθετη πρωτοβουλία που θα βοηθήσει γονείς, εκπαιδευτικούς και νέους να κινηθούν με ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Με ολοκληρωμένους και εύχρηστους οδηγούς και με ένα κύκλο δωρεάν σεμιναρίων που οργανώνονται από το «Χαμόγελο του Παιδιού» προωθείται η ανάπτυξη των απαιτούμενων δεξιοτήτων, με απώτερο στόχο την εκπαίδευση ενήμερων ψηφιακών πολιτών. Για τη συμμετοχή στο Get Digital, δεν απαιτείται να είναι κάποιος χρήστης του Facebook, του Instagram ή οποιουδήποτε άλλου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Δεν απαιτείται καν να γνωρίζει τη χρήση υπολογιστή.

Χάρη στη συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, το Get Digital προσφέρει ευκαιρίες για συναντήσεις με ειδικούς οι οποίοι, κατά τη διάρκεια ενός κύκλου 5 δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων, θα μοιραστούν συγκεκριμένες συμβουλές και θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις των ενδιαφερομένων.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια ξεκίνησαν από τις 16 Απριλίου και θα πραγματοποιούνται για πέντε εβδομάδες κάθε Παρασκευή από τις 12 μ.μ. έως τη 1 μ.μ. (εκτός της Μεγάλης Εβδομάδας), ζωντανά, μέσω της σελίδας του Χαμόγελου του Παιδιού στο Facebook. Όποιος δεν μπορεί να τις παρακολουθήσει ζωντανά, θα βρει διαθέσιμες μαγνητοσκοπημένες τις παρεμβάσεις από την ίδια πηγή.

Οι διαδικτυακές αυτές συναντήσεις είναι μια σημαντική ευκαιρία για να τεθούν προς επεξεργασία μερικά από τα πιο ευαίσθητα και επίκαιρα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση γονείς και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι σε διάδραση με τους νέους: Cyberbullying, εξάρτηση από βιντεοπαιχνίδια, ρητορική μίσους, ρατσισμός έως και ακραίες προκλήσεις.

Πηγή: Facebook: Πώς διαγράφηκαν 1,3 δισ. fake προφίλ για λόγους ασφαλείας

Σχετικά Άρθρα

Ασύλληπτος υπερυπολογιστής από την Κίνα… “χτυπάει” την Google

thessaliavoice

eBay: Τι προϊόντα προτιμούν οι Έλληνες για την Black Friday

thessaliavoice

Έρχονται τα επιδόματα χωρίς ουρές και ταλαιπωρία για τους δικαιούχους

thessaliavoice

ΗΠΑ: Σκέψεις για «μαύρο» στα κινεζικά social media, ξεκινώντας από το TikTok

thessaliavoice

Η κίνηση για να μην μπει κάποιος στο προφίλ σου στο Facebook

thessaliavoice

Κορυφαίες 6 τάσεις για την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου σας (ecommerce)

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα