Thessalia Voice
Θεσσαλία

Ερώτηση ΚΚΕ: «Υποστελέχωση του Ακτινολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας»

Ερώτηση ΚΚΕ: «Υποστελέχωση του Ακτινολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας»

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Γιώργος Μαρίνος προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Υποστελέχωση του Ακτινολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας».

Αναλυτικά, στην ερώτηση επισημαίνονται τα εξής:

«Στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας υπηρετούν μόλις 2 μόνιμοι γιατροί ακτινοδιαγνώστες (2 διευθυντές) σε σύνολο 5 θέσεων που προβλέπονται στον οργανισμό του νοσοκομείου.

Το μηνιαίο εφημεριακό πρόγραμμα δεν καλύπτεται και μέχρι τώρα τα κενά εφημέρευσης καλύπτονται μετά βίας με μετακινήσεις ακτινολόγων από το Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ και με υπερεφημέρευση των 2 μόνιμων γιατρών, ο ένας εκ των οποίων έχει κάνει έως και 14 εφημερίες σε ένα μήνα. Συνεπώς, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα και στην πρωινή καθημερινή λειτουργία του τμήματος, αφού λόγω των συσσωρευμένων ρεπό που πολλά από αυτά χάνονται, πολλές από τις ημέρες του μήνα υπάρχει μόνο ένας ακτινολόγος, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νοσοκομείου. Επομένως, δίνεται προτεραιότητα στα επείγοντα περιστατικά, αυξάνοντας έτσι την αναμονή των υπολοίπων εξετάσεων των κλινικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των κλινικών και την υγεία των ασθενών. Επιπλέον, οι γιατροί ακτινοδιαγνώστες από 1-9-2021 και μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει ούτε μία μέρα άδεια και έχουν συσσωρευμένες εναπομένουσες άδειες από το 2020 και το 2021.

Το Ακτινολογικό Τμήμα διαθέτει 6 τμήματα (ακτινογραφιών, υπερήχων και triplex, αξονικού τομογράφου, μαγνητικού τομογράφου, μαστογράφου και μέτρησης οστικής πυκνότητας), τα οποία φυσικά δεν μπορούν να καλυφθούν από τους 2 μόνο ακτινοδιαγνώστες. Για το λόγο αυτό, δεν πραγματοποιούνται μαγνητικές τομογραφίες και μαστογραφίες και παραμένουν κλειστά τα αντίστοιχα τμήματα, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, με τη λίστα των ραντεβού να μεγαλώνει συνεχώς.

Αυτή η κατάσταση επικρατεί από τον Ιανουάριο του 2022 μετά και την παραίτηση του 3ου στη σειρά ακτινολόγου μέσα σε ένα 6μηνο, η οποία ήταν αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς εν μέσω πανδημίας, αφού δεν πραγματοποιήθηκε η απαραίτητη ενίσχυση του τμήματος. Μάλιστα, υπήρξε καθυστέρηση και στην προκήρυξη της μόνιμης θέσης ακτινολόγου, η οποία παρέμενε κενή επί σχεδόν 3,5 χρόνια. Συγκεκριμένα, η προκήρυξη έγινε μόλις το Σεπτέμβριο του 2021 και μέχρι τώρα δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις.

Το Ακτινολογικό Τμήμα είναι απαραίτητο τμήμα για τη λειτουργία σχεδόν όλων των τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου, ειδικά στη διάρκεια της πανδημίας αναδείχθηκε η αποφασιστική του σημασία στη διάγνωση και αντιμετώπιση ασθενών με κορονοϊό. Η υπολειτουργία και ο κίνδυνος μέχρι και παύσης της λειτουργίας του, εγκυμονεί μέχρι και την κατάρρευση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας συνολικά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να καλυφθούν άμεσα οι τρείς κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Καρδίτσας, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς;».

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται τα “παρατράγουδα” από τον “Διομήδη” – Στην κατάψυξη με δρόμους παγίδες στην Λάρισα

thessaliavoice

Συνελήφθη ζευγάρι για ναρκωτικά και όπλα από τη Δίωξη Ναρκωτικών Λάρισας

newsroom

Δαμάσι Τυρνάβου: Έφτασαν τα πρώτα τροχόσπιτα για τους σεισμοπαθείς

thessaliavoice

Φωτιά στον Αλμυρό Βόλου: Στο σημείο επιχειρούν επίγεια κι εναέρια μέσα

thessaliavoice

Παραδέχτηκε την ενοχή της η υπάλληλος για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στον Παλαμά Καρδίτσας

thessaliavoice

Κακοκαιρία express Παραμονή Πρωτοχρονιάς – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα