Thessalia Voice
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Με απόφαση του έπαυσε τη διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Χρυσοχοΐδης: Με απόφαση του έπαυσε τη διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύονται από τα καθήκοντά τους ο Διοικητής και η αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο– Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).

Με ιδιώτες αναισθησιολόγους, άμεση – μέσα στο Νοέμβριο – τοποθέτηση νοσηλευτών και προσλήψεις ιατρικού προσωπικού θα αποκατασταθεί η λειτουργία των χειρουργείων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης. Το «πακέτο» των νέων μέτρων εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, θα ενισχυθεί άμεσα το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσηλευτικού ιδρύματος με έκτακτες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να εκτελούνται χωρίς καθυστέρηση τα χειρουργεία που πρέπει να γίνουν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Στο πλαίσιο αυτό, στο δυναμικό του νοσοκομείου αναμένεται να ενταχθούν ιδιώτες αναισθησιολόγοι για ένα τρίμηνο, ώστε να λειτουργούν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια και να αποκατασταθούν τα χειρουργεία.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για την πρόσληψη με fast track διαδικασίες ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε όπου υπάρχει θέμα ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό, άμεσα θα προκηρυχθούν θέσεις για να καλυφθούν τα κενά και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους. Ζήτησε δε συγγνώμη από τους πολίτες που, όπως είπε, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα. «Μας ανέθεσαν την ευθύνη να δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις χωρίς καθυστερήσεις. Μας ανέθεσαν αυτή την ευθύνη για να βελτιώσουμε τη ζωή τους. Αυτή την ευθύνη την αναλαμβάνω πλήρως ως αρμόδιος υπουργός ζητώντας κατ’ αρχάς συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν με τις αναβολές των χειρουργείων. Αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Έχουμε τη βούληση και τη γνώση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, για να στηρίξουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που κάνει τη δουλειά του, ώστε με αξιοπρέπεια να λύνουν τα θέματα υγείας των πολιτών. Δουλεύουμε για να αναβαθμίσουμε το ΕΣΥ σε ολόκληρη τη χώρα μας. Κανένας πολίτης, τη στιγμή της ανάγκης δεν θα είναι μόνος του. Κανένα στέλεχος, γιατρός, νοσηλευτής που κάνει τη δουλειά του δεν θα εμποδίζεται από νοοτροπίες του χθες. Δουλεύουμε για να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις ζωές όλων και δεν θα σταματήσουμε εάν δεν το πετύχουμε σε κάθε γωνιά της χώρας», όπως είπε.

Ο υπουργός Υγείας έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία, λέγοντας πως έως τον Αύγουστο του 2023 είχαν πραγματοποιηθεί 7.718 χειρουργικές επεμβάσεις στο Βενιζέλειο. Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο νοσηλευτικό ίδρυμα σημείωσε πως προστέθηκαν 86 γιατροί, 35 μόνιμοι και 51 επικουρικό προσωπικό, ενώ παράλληλα προσέφεραν υπηρεσίες και τρεις ιδιώτες γιατροί. Επίσης από το 2020 έως σήμερα προκηρύχθηκαν συνολικά 49 θέσεις ιατρικού προσωπικού, 23 θέσεις το 2010, 11 το ’21, 1 θέση το ’22 και 14 το ’23.

Ειδικά αναφορικά με το νοσηλευτικό προσωπικό, σημείωσε ότι αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο να αναλάβουν υπηρεσία επιπλέον 15 άτομα. Είχαν προηγηθεί δύο προκηρύξεις και αναμένεται άλλη μια για πρόσληψη 24 ατόμων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Προσλήψεις σε όλη τη χώρα

Περίπου 3.000 νοσηλευτές και περίπου 1.500 γιατροί αναμένεται να προσληφθούν στα νοσοκομεία το 2024, όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ένα μεγάλο μέρος αυτών θα είναι για την Κρήτη. Μάλιστα, υπογράμμισε πως θα εισαχθεί και μία καινοτομία σε ότι αφορά τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, ούτως ώστε και το ΠΑΓΝΗ να προσλάβει πέραν των γιατρών ΕΣΥ και επίκουρους καθηγητές, προκειμένου να στελεχώσουν την ιατρική σχολή.

Μιλώντας για τον σχεδιασμό που υλοποιείται στο υπουργείο Υγείας για την αναδιαμόρφωση του ΕΣΥ ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών αλλά και στην ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης για τη συμβολή της με τη χρηματοδότηση μελετών για την ανακαίνιση και την αναδιαρρύθμιση του Βενιζέλειου και του παλιού κτηρίου του Πανάνειου Νοσοκομείου, στο οποίο έχει προβλεφθεί να στεγαστούν το Κέντρο Ημέρας Αυτισμού, ο Σταθμός Αιμοδοσίας, ημερήσια χειρουργεία και Τμήμα Φυσικοθεραπειών.

Ενώ, είναι σε πορεία δημοπράτησης τα έργα ανακαίνισης των τμημάτων επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου στα πλαίσιο του προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης. Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με νέο μαγνητικό τομογράφο, νέα γ-κάμερα, νέες χειρουργικές τράπεζες, νέο ψηφιακό μαστογράφο, νέο ψηφιακό ακτινολογικό.

Ολοκληρώνοντας, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως κύριος στόχος είναι να αντιμετωπίζεται άμεσα ό,τι προκύπτει προς όφελος των νοσηλευομένων όσο και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επίλυση του προβλήματος. «Δεν θα επιτρέψω καμία ολιγωρία σε κανέναν, ούτε παρέκκλιση από τις εντολές, οι οποίες δόθηκαν στο πλαίσιο της εφαρμογής όλων αυτών», κατέληξε.

Η απόλυση της διοίκησης του Αγία Όλγα

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο καιρό, στις 3 Οκτωβρίου, ο υπουργός Υγείας είχε προχωρήσει στην παύση της διοίκησης του «Αγία Όλγα» για τις άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο.

Μετά τη συγκεκριμένη κίνηση είχε δηλώσει τα εξής σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: «Όταν ορκίστηκα υπουργός Υγείας κάναμε μία τηλεδιάσκεψη και κατέστησα σαφές ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης ευθύνη για ζητήματα που άπτονται της υγιεινής των χώρων του νοσοκομείου αλλά και των ασθενών».

«Οι διοικητές πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση. Δεν θα υπάρξει ανοχή απέναντι σε αυτό. Υπάρχει ένα ζήτημα ευθύνης» είπε και υπογράμμισε ότι «έως τέλος χρόνου νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας» είχε προσθέσει.

Σχετικά Άρθρα

Εύα Καϊλή: Είδε για πρώτη φορά την κόρη της στις φυλακές Χάρεν

thessaliavoice

Συνεχίζονται σήμερα οι συνομιλίες Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

thessaliavoice

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη Δικαστική Αστυνομία

thessaliavoice

Le Soir- La Repubblica: Nέες αποκαλύψεις για τις καταθέσεις Καϊλή και Τζιόρτζι

thessaliavoice

Κίνας σε ΗΠΑ: «Πήγαινε στην άκρη και μην μου κρύβεις τον ήλιο»

thessaliavoice

Ο περιφερειάρχης Φαρμάκης ζητά την εκμετάλλευση του διαπιστωμένου κοιτάσματος στο Κατάκολο

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα