Thessalia Voice
ΘΕΣΣΑΛΙΑ Νομός Τρικάλων Οικονομία Πολιτική

Χρήστος Τσίτσαρης. Τεράστιο το κόστος από τις πλημμύρες. Έρχεται αύξηση των τιμών

Χρήστος Τσίτσαρης. Τεράστιο το κόστος από τις πλημμύρες. Έρχεται αύξηση των τιμών

Τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα και οι μεγάλες καταστροφές στον θεσσαλικό Κάμπο, στην πιο κρίσιμη περιφέρεια της Ελλάδος, όπου παράγεται το 25% της Αγροτικής παραγωγής, έχουν καταστραφεί πάνω από 500.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, πού θα επηρεάσουν αρνητικά την Αγροτική παραγωγή, θα μειωθεί το ζωικό κεφαλαίο, θα αυξηθούν οι τιμές, δηλαδή πληθωρισμός ,θα υπάρξει ανεργία.
      Για να αποκατασταθούν αυτές οι υποδομές θα πρέπει να δοθούν χρήματα. Θα δημιουργηθούν βέβαια κάποιες θέσεις εργασίας, όμως η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει άμεσα αυτά τα έργα.
     Ένα μικρό περιθώριο έχει ο προϋπολογισμός για να χρηματοδοτήσει αυτές τις υποδομές. Διαφορετικά η Ελλάδα Θα πρέπει να δανειστεί. Αυτό σημαίνει ότι θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το δημόσιο χρέος . Να πούμε ότι το συνολικό χρέος της Ελλάδας προσεγγίζει τα 400 δις. Η ελληνική οικονομία είναι αδύναμη και στηρίζεται σε δανεικά.
     Η Ελλάδα αφαίρεσε πολλά αντιπλημμυρικά έργα από το ταμείο ανάκαμψης και τώρα παρακαλάμε τις Βρυξέλλες για βοήθεια . Η Ελλάδα – η κυβέρνηση με την πρώτη καταστροφή τρέχει πανικόβλητη να ζητήσει και πάλι δανεικά ,όταν πριν μερικούς μήνες πετούσε εκατομμύρια σε παροχές για να κάνει εκλογές και να επανεκλεγεί.
     Οι μεταρρυθμίσεις που ακούμε είναι προπαγάνδα και αέρας κοπανιστός. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα πρόσχημα για να δικαιολογηθεί η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού και της κυβέρνησης . Για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών κάθε χρόνο το κράτος έχει απώλειες από πυρκαγιές και πλημμύρες που κοστίζουν δισεκατομμύρια τα οποία τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες.
     Στην Ελλάδα λόγω των φυσικών καταστροφών πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν είτε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού είτε από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, καθώς δεν θα έχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια κίνησης για να επανέλθουν στους καθημερινούς ρυθμούς . Η Ελλάδα είναι παντελώς εκτεθειμένη στις μεγάλες φυσικές καταστροφές . Οι επιχειρήσεις που έχουν πάθει ζημιά αν δεν έχουν τα απαιτούμενα κεφάλια πρέπει να μπουν σε ένα νέο φαύλο κύκλο τραπεζικού δανεισμού.
     Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι μπαίνουμε σε μία τροχιά πληθωρισμού, αύξηση του χρέους και της ανεργίας.
     Εμείς στο Συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σωτήρη Παπαχρήστο, αλλά και η κάθε δημοτική αρχή θα πρέπει να μεριμνήσει για έκτακτη κρατική χρηματοδότηση του Δήμου για αποκατάσταση των ζημιών από φυσικές καταστροφές άμεσα .
     • Επιπλέον να τρέξουν μελέτες για άμεση αποκατάσταση έργων υποδομής( δρόμοι γέφυρες )
     • Πρόληψη και ετοιμότητα του Δήμου και των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση κρίσεων από φυσικά φαινόμενα πυρκαγιές πλημμύρες σεισμό .
     • Πρέπει να αναπτυχθούν σχέδια διαχείρισης κινδύνων από πλημμύρα συμπεριλαμβανομένων και τα αντίστοιχα μέτρα πρόληψης.
     • Καθαρισμός δικτύων αποχέτευσης.
     • Να μπει ένα τέλος στα μπαζωμένα ρέματα.
     • Βελτίωση του τοπικού αγροτικού οδικού δικτύου·
     • Προσωπικό στους Δήμους.
     • Κάθε Δημοτική Ενότητα να έχει τα βασικά μηχανήματα έργων.
     • Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις καθαρισμός ρεμάτων , αντιπυρική προστασία.
Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του πυρός για τις ανάγκες των δημοτών. Ο Δήμος Μετεώρων και η Περιφέρεια πρέπει να διεκδικήσουν όλα τα Ευρωπαϊκά προγράμματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Σεβασμός στη φύση. Η φύση εκδικείται.
ΤΣΙΤΣΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ « ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
Enter

Christos

Άνοιγμα φωτογραφίας

Σχετικά Άρθρα

23.000 απόδημοι Έλληνες από 69 χώρες θα δώσουν τον παρών στις εκλογές

thessaliavoice

Σταϊκούρας: Οι κινήσεις και πρωτοβουλίες των τελευταίων 15 ημερών για ασφάλεια στις μεταφορές

thessaliavoice

ΑΑΔΕ: Μνημόνιο συνεργασίας με τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, Airbnb, Vrbo και Booking.com

thessaliavoice

Καύσιμα: Έρχεται νέα «εκτίναξη» τιμών στην αντλία

thessaliavoice

Πρόεδρος ΙΝΚΑ: «Ένα μηδενικό το “καλάθι του φτωχού”- Είναι μία μεγάλη απάτη– Λέει ψέματα η ΕΛΣΤΑΤ για την μείωση του πληθωρισμού»

thessaliavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: «Φωτιά» οι νέες τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα