Θεσσαλία

Χαρακοπουλος για Αζερμπαϊτζάν: Απαιτείται αποφασιστική απάντηση στους «τραμπούκους» του διεθνούς συστήματος

Χαρακοπουλος για Αζερμπαϊτζάν: Απαιτείται αποφασιστική απάντηση στους «τραμπούκους» του διεθνούς συστήματος

«Η εμμονή στη συνέχιση του πολέμου, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, απαιτεί την καθολική καταδίκη. Όσοι έχουν επιλέξει να παίξουν τον ρόλο του “τραμπούκου” του διεθνούς συστήματος πρέπει να βρουν μια αποφασιστική απάντηση στις ενέργειές τους» αναφερει ο βουλευτης της ΝΔ και Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) Μάξιμος Χαρακόπουλος σε απάντηση της ευχαριστήριας επιστολής που έλαβε από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, μετά την αποχώρησή του από την Ομάδα Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν.

Ο κ. Χαρακόπουλος στην απαντητική του επιστολή στην πρόεδρο της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος κ. Χριψιμέ Χαρουτουνιάν και τον Γραμματέα κ. Οβίκ Μπαμπογλιάν υπογραμμίζει ότι «η αποχώρησή μου από την Ομάδα Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ελλάδας- Αζερμπαϊτζάν, υπήρξε μια αυτονόητη πράξη καταδίκης της συνεχιζόμενης επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με την αμέριστη και απροκάλυπτη στήριξη της Τουρκίας.

Δυστυχώς, οι πολεμικές ενέργειες έχουν στοιχήσει έως σήμερα την ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, με πολλούς απ’ αυτούς μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Ταυτοχρόνως, εκτός από τις υποδομές, από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς πλήττονται και θρησκευτικά μνημεία, όπως ο καθεδρικός ναός του Χριστού Σωτήρος στη Σούσα.
Ευελπιστώ ότι σύντομα θα επικρατήσει η λογική, θα παύσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις και θα βρεθεί ο δρόμος της ειρήνης και της ευημερίας. Εύχομαι, επίσης, κάθε επιτυχία στο σπουδαίο έργο που επιτελείτε για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλήνων και Αρμενίων, δυο λαών που έχουν υποστεί γενοκτονία από τον ίδιο θύτη, την Τουρκία, στον 20ο αιώνα».

Ευχαριστίες για την σθεναρή στάση

Η επιστολή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος προς τον κ. Χαρακόπουλο έχει ως εξής:

«Εκ μέρους της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας, αλλά και εξ ονόματος όλων των Αρμενίων στην Ελλάδα, την Διασπορά, την Αρμενία και το Αρτσάχ, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές και ειλικρινείς μας ευχαριστίες, για την υπεύθυνη και σθεναρή στάση σας, να παραιτηθείτε από μέλος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν, αποδεικνύοντας με την στάση σας αυτή, όχι μόνο την συμπαράστασή σας στον Αρμενικό λαό, αλλά και την προσήλωσή σας σε πανανθρώπινες αξίες όπως η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη και το δικαίωμα των λαών για Ειρήνη και Αυτοδιάθεση.

Είναι χρέος των λαών μας, που πορεύονται μαζί ανά τους αιώνες, να αγωνίζονται και να πράττουν αλληλέγγυα ενάντια στις όποιες προκλήσεις που επιβουλεύονται την εθνική μα υπόσταση. Δυστυχώς, στη γεωπολιτική περιοχή μας οι προκλήσεις είναι συνεχείς και σχεδόν καθημερινές, ιδιαίτερα λόγω της παρουσίας αλλά και της επιθετικότητας που επιδεικνύουν το καθεστώς της Τουρκίας, και του υποτακτικού σε αυτήν Αζερμπαϊτζάν.
Σ’ αυτές ακριβώς τις στιγμές, πράξεις σαν και τη δικιά σας αποτελούν τα τεκμήρια των διαχρονικών σχέσεων φιλίας Ελλήνων και Αρμενίων, και με το ειδικό βάρος που αυτές έχουν, αποτυπώνονται βαθύτερα στην μνήμη και την καρδιά των Αρμενίων.

Σας ευχαριστούμε και πάλι και ευελπιστούμε σε μελλοντικές συνεργασίες».

Πηγή: Χαρακοπουλος για Αζερμπαϊτζάν: Απαιτείται αποφασιστική απάντηση στους «τραμπούκους» του διεθνούς συστήματος

Σχετικά Άρθρα

Λάρισα: Παρίστανε τον μάνατζερ της ΑΕΛ στο Facebook και έταζε μισθούς 1.500 ευρώ σε κοπέλες

newsroom

Τρίκαλα: Τα ξενοδοχεία δεν δέχονται τουρίστες από το εξωτερικό

Εύα Κοφίνη

Ζημιές και πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αμφιλοχία από την θερινή κακοκαιρία (βίντεο-φωτο)

thessaliavoice

Υπερσύγχρονο Θερμοκήπιο με κατανάλωση ~1.800.000 Nm3 ετησίως εντάσσεται στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

newsroom

Βόλος: Χωρίς ατμοσφαιρική επιβάρυνση η ατμόσφαιρα

Εύα Κοφίνη

Ε.Λιακούλη: Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες του Δήμου Κιλελέρ ζητά η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής

Εύα Κοφίνη

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα