Πολιτισμός

Αρχαία Ελληνικά: Πόσο ωφελούν τον εγκέφαλο του ανθρώπου

Αρχαία Ελληνικά: Πόσο ωφελούν τον εγκέφαλο του ανθρώπου

Με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών επιταχύνονται οι μετρήσιμοι δείκτες της λεκτικής νοημοσύνης και της αφαιρετικής σκέψης.

Τη συστηματική διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας προτείνουν ξένοι καθηγητές σαν θεραπεία σε δυσλεκτικά παιδιά. Σύμφωνα με τη θεωρία του καθηγητή Φιλολογίας Έρικ Χάβελοκ,

η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα, το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του.

Τα επιστημονικά αποτελέσματα, τα οποία υποστηρίζουν την θεωρία του Βρετανού, είναι τα εξής:

1. Η περιοχή Μπροκά, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, ενεργοποιήθηκε λίγο περισσότερο λόγω του ελληνικού αλφαβήτου διότι χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς φωνήεντα σε γραφή για πρώτη φορά.

2. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος επαναπρογραμματίστηκε ριζικώς.

3. Η πιο πάνω αναφερθείσα συγκλονιστική μεταβολή στη λειτουργία του εγκεφάλου προκάλεσε ουσιώδη αλλαγή στην ψυχολογία των χρηστών του αλφαβήτου, από την οποία προέκυψε η ανάγκη επικοινωνίας των πολιτών διά της λειτουργίας του θεάτρου.

Νεότερες έρευνες απέδειξαν ότι οι μετρήσιμοι δείκτες της λεκτικής νοημοσύνης και της αφαιρετικής σκέψης με αποδεκτές τεχνικές επιταχύνθηκαν σε ομάδα 25 μη-δυσλεξικών παιδιών.

Η διδασκαλία σε αυτά τα παιδιά, καθώς και οι μετρήσεις των δεικτών, άρχισαν από την ηλικία των 8 ετών και συνεχίστηκαν μέχρι και τα 12 χρόνια τους.

Οι ίδιοι δείκτες επιβραδύνθηκαν στην ισάριθμη ομάδα μη-δυσλεξικών παιδιών, τα οποία δεν διδάχθηκαν εβδομαδιαίως και εξωσχολικώς επί δίωρο τα Αρχαία Ελληνικά.

Αμφότερες οι ομάδες διδάχθηκαν τα ίδια προγραμματισμένα μαθήματα στο κανονικό ωράριο, η δε στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων έγινε με γενικώς αποδεκτό πρότυπο.

Πηγή: Αρχαία Ελληνικά: Πόσο ωφελούν τον εγκέφαλο του ανθρώπου

Σχετικά Άρθρα

Ξεπουλιέται το αρχαίο μωσαϊκό με τις θεές Αφροδίτη και Δωρίδα, σε διονυσιακή σκηνή, από την Κύπρο

thessaliavoice

Επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη προς τον γιο του Ιωάννη

thessaliavoice

Δικαίωση Πλάτωνα 2.500 μετά: Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια έλυσε το γρίφο του κύβου

thessaliavoice

Η λέσχη των εκλεκτών: Ποιοι ανήκουν στην ελίτ των ευφυών Ελλήνων με IQ πάνω από 148

thessaliavoice

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πόλη που πιστεύουν ότι είναι η Βηθσαϊδά

thessaliavoice

Τι θα είχε συμβεί εάν ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είχε πεθάνει στα 33;

thessaliavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα